Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Stade de la Neuville
Beveren onderuit tegen efficiënter O. Charleroi
Kevin Pieters

Olympic Charleroi kreeg vandaag SK Beveren over de grasmat. Het werd vooral een zonnige voetbalnamiddag met weinig hoogstaand voetbal en toch een aantal doelpunten.

De wedstrijd is nog maar net begonnen of de thuisploeg komt knap op voorsprong. Tebily legt vanaf de rand van het strafschopgebied aan en verslaat Beveren-doelman Dantschotter: 1-0 en Beveren al vroeg op achtervolgen aangewezen. Een tegenreactie volgt meteen via de bedrijvige Olguin die naast kopt en even later op een voorzet van Ba zijn schot mist. Ook Lmaknafi kraakt in die fase zijn schot en weg is de gelijkmaker. We zijn iets over halfweg in de eerste helft en de spelers krijgen een drinkpauze.

De wedstrijd lijkt te verwateren: een schot van Salem gaat zelfs richting cornervlag. Net voor rust ziet Lmaknafi zijn hoekschop verlengd worden door Olguin en Salem knikt de bal voorbij doelman Delferriere. De Beverse supporters schieten wakker, het staat 1-1. De thuisploeg krijgt nog het laatste woord, maar het schot van Pedini vliegt een meter over doel.

Na de rust krijgen we een herhaling van het begin van de wedstrijd: Tebily gaat op wandel vlak voor het strafschopgebied en knalt de bal opnieuw voorbij Dantschotter: 2-1! Het duurt nu echter minder lang alvorens Beveren kan reageren, want vijf minuten later staat de stand terug in evenwicht. Na een warrige fase devieert Olguin de bal over de doellijn en staat het 2-2. Er lijkt na de rust toch meer gevoetbald te worden. Een voorzet van Steens belandt op het hoofd van Brogno, maar zijn kopbal kan de Beverse doelman onvoldoende verontrusten. Aan de overkant stuurt Baghdad Traoré weg langs de rechterflank. Die legt de bal af voor Olguin, maar het is Terwgne die het gevaar weet af te wenden.

Na een dik uur spelen wordt er opnieuw een drinkpauze ingelast. Krijgen we nog iets te zien of zijn beide ploegen tevreden met het gelijke spel? Beide ploegen krijgen nog wat halve kansjes. Een kwartier voor affluiten zorgt Salem nog eens voor wat spectakel. Zijn schot vanop ruim 25 meter wordt door Delferriere weggebokst. Aan de overkant krijgt Sbaa de 3-2 voorgeschoteld door Brogno, maar hij mist zijn schot volledig. Leurquin probeert daarna een vluchtschot, maar Beveren-doelman Dantschotter staat op de juiste plek. En het is de thuisploeg die op het einde nadrukkelijk op zoek gaat naar de overwinning. De ingevallen Jerkovic ziet zijn schot gepakt in twee tijden en een minuut later besluit de aanvaller met een schuiver net naast. In de 86ste minuut krijgt Olympic Charleroi wat het verdient: Sbaa weet een collectieve actie mooi af te ronden: 3-2 en boeken toe voor Beveren dat nog twee kansen kreeg op de gelijkmaker in de slotfase.