Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Stade du Pairay
RFC Luik houdt de drie punten thuis
Kevin Pieters

Promovendus RFC Luik kreeg zondagmiddag KVSK United op bezoek. Een moeilijke klus, want de Limburgers hielden vorige speeldag Antwerp nog op een gelijkspel.

Het is de thuisploeg die het best uit de startblokken schiet. Canale ziet zijn poging weggewerkt door een Lommelse verdediger en Thijs haalt verschoeiend hard uit vanop 35 meter, maar doelman Schurmans redt. Pas na een kwartier zijn de bezoekers een eerste keer gevaarlijk met een kopbal van Stassin. Even later ziet ook Pinxten zijn kopbal over het doel vliegen. Voor de rest gebeurt er ontzettend weinig in de eerste helft.

Onmiddellijk na de pauze is de thuisploeg dicht bij de openingstreffer. Een mooie actie tussen Lacroix en Legros resulteert in een schot. Doelman Schurmans behoedt KVSK United van een achterstand. Ook op het schot van Canale toont Schurmans zijn kunnen. Net voor het uur zijn de bezoekers nog een keertje gevaarlijk via Van Den Brandt, maar zijn schot is te zwak. Met nog 10 minuten te spelen kan Canale de thuisploeg op voorsprong schieten, maar Pinxten redt de meubelen met het hoofd. Een minuut later ziet scheidsrechter Delacour een fout op Legros in de zestien en wijst naar de stip. Het is Legros zelf die de penalty feilloos omzet: 1-0.

Een saaie pot voetbal en een zwak KVSK United dat de ganse wedstrijd tevreden leek te zijn met één punt, maar kort voor tijd het deksel op de neus kreeg. Maar daar zullen ze in Luik niet van wakker liggen.