Hamme VW
stvSTVV
1-0
1-1
62' Mario Cantaluppi (pen)
Kevin Pieters

VW Hamme kreeg zondagmiddag het bezoek van de ongeslagen tittelkandidaat Sint-Truiden. Hamme startte de competitie met een nederlaag tegen Lierse en een gelijkspel tegen Ronse. Met STVV staat een tweede topper op het programma in drie wedstrijden.

Beide ploegen gaven van bij de start van dit duel de supporters het gevoel hun vel duur te zullen verkopen. Het waren de bezoekers die het eerst wisten te dreigen. Een waarschuwingsschot van Wagemakers van buiten de zestien verontrustte doelman Baert niet. Van Hyfte zorgde voor de eerste thuiskans, maar ook zijn schot geraakte niet gekadreerd. Hamme blijft het gevaarlijkst in de openingsfase: de pogingen van Verhoeven worden tot tweemaal toe afgestopt door doelman Mignolet en een kopbal van De Meyer gaat over het dak van het doel. De bezoekers zien op hun beurt een poging van Delorge naast de kooi van Baert belanden. Net na het half uur zet De Meyer voor en vindt het hoofd van De Smet die de bal beheerst naast Mignolet kopt. De thuisploeg gaat rusten met een verdiende voorsprong, de supporters worden verwend met fraai aanvallend voetbal.

In de tweede helft krijgen we hetzelfde spelbeeld. Vooral Verhoeven is gevaarlijk bij de tegenacties van de thuisploeg. Hij omspeelt drie verdedigers en ziet zijn schot de paal strelen. Na Charaï, vervangen door Chimedza in de eerste helft, wordt ook Van Houdt vervangen. In zijn plaats komt Siani. De druk wordt opgevoerd door Sint-Truiden en er komt een eerste serieuze verwittiging met een schot op de binnenkant van de paal. Kort na het uur krijgt STVV een penalty na een vermeende fout in de zestien. Cantaluppi schiet STVV langszij. Nauwelijks een paar minuten later krijgt Hamme een koude douche als bij een vrije trap de bal in doel verdwijnt. Het doelpunt komt op naam van Sidibe: 1-2. Kestens kan het lot van de thuisploeg nog ombuigen nadat hij de bal onder Mignolet weet te schuiven en de eindstand vastlegt: 2-2.

Een correct resultaat na een meer dan aangename voetbalnamiddag. Sint-Truiden brengt het er al bij al goed vanaf bij “giant-killer” Hamme, dat volgende week nog een topper voorgeschoteld krijgt: Beveren.