lieLierse SK
kvoKV Oostende
0-1
Datum: 20/09/2008 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse onderuit tegen Oostende
viki meeuwis
| 0 reacties
Lierse onderuit tegen Oostende

Lierse is er alweer niet in geslaagd om een overwinning te boeken. Het verloor in het Herman Vanderpoortenstadion van KV Oostende.

Bij Oostende trad Chendri op rechts aan in de plaats van Luissint.
De Pallieters wisten dat een overwinning noodzakelijk was en begonnen met een offensieve instelling aan de wedstrijd. Dat leverde meteen enkele kansen op. Zo kwam Cavens dichtbij een goal na een goede pass van Radzinski. De Canadees zelf kreeg ook een doelkans nadat Gary Degraef hem de bal aanreikte. De kopbal werd echter gepakt door de Van Ryckeghem. Het eerste doelgevaar van Oostende kwam er via Laleman maar Kujovic kon redding brengen. Nedzipi deed ook een duit in het zakje. In de tiende minuut ging de bal van Cavens naar Radzinski die Nedzipi bediende maar weer stond de keeper in de weg. Met een kleine twintig minuten gespeeld zette Cavens Radzinski nogmaals op weg maar de bal ging net naast het doel. Bij Oostende kwam de dreiging dit keer fan Mokulu. Die zette vanaf de rechterflank twee verdedigers in de wind en schoot op doel, de bal ging net naast het doel heen.
Lierse had duidelijk meer balbezit en domineerde de wedstrijd. Het was vooral Radzinski die keer op keer voor de gevaarlijke acties zorgde. Het feit dat de bal er maar niet in wou leidde ertoe dat bij Lierse het tempo wat terugviel. Dat gaf Oostende dan weer de kans om in de wedstrijd te komen. Tegen de gang van het spel in kon Laleman in de 38e minuut scoren. Lierse was op achtervolgen aangewezen. De Pallieters wilden kost wat kost de gelijkmaker scoren maar voor de rust slaagden ze daar niet in, ondanks enkele kansjes.
 
Na de pauze kon Nedzipi gevaarlijk voor doel komen. Zijn bal werd in corner gewerkt. Helleputte bracht iets later Agblexo in voor Buyens. Lierse ging nu resoluut voor de aanval. Hoewel de Pallieters keer op keer kansen versierden lukte het hen niet om de bal tegen de netten te krijgen. Nikolic met een vrije trap maar de bal kwam op de paal terecht. Chris Janssens kreeg de bal na een hoekschop op de borst. Hij slaagde erin om de bal onder controle te krijgen maar ook deze keer stond de keeper in de weg. Nedzipi probeerde dan maar met een mooie actie maar weer stond Van Ryckeghem in de weg.
Oostende kreeg via een pass van Vandendriessche naar Mokulu ook nog een kans op doel maar net als voorheen kreeg Mokulu de bal niet in doel. Agblexo en Janssens probeerden nog maar slaagden er niet in om de bal tussen het kader te krijgen. Dat lukte Nedzipi ook niet en zo sloot Lierse ook deze match verliezend af.