Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Bosuil
Antwerp wint ruim tegen 9 Brusselaars
Steurbaut Kersten

Antwerp heeft voor het eerst in vijf wedstrijden nog eens kunnen winnen. Het pakte voor eigen volk de drie punten na een 5-1 zege tegen FC Brussels. De bezoekers zagen hun ploeg nog voor rust gereduceerd tot 9 man.

In de thuiswedstrijden tegen Lierse en Sint Truiden – één op zes – was het kommer en kwel voor Antwerp. Tegen FC Brussels werden de Antwerpenaren gediend door de omstandigheden. Na tien minuten jubelde de Bosuil weer van plezier. Het stond 2-0.

Vroege voorsprong

Goed moest Antwerp daarvoor niet spelen. Darko Pivaljevic ging gemakkelijk neer na een duel met de op lemen voeten voetballende Thomas Phibel. De Serviër zette de strafschop zelf om. Zarko Jelicic verzilverde de beste actie voor rust. Ivan Vukomanovic verstuurde een knappe pas binnendoor. De aanvaller trapte in de kortste hoek voorbij Isa Izgi.

Moussa Sanogo scoorde – letterlijk en figuurlijk - uit het niets de Brusselse aansluitingstreffer. De bezoekers gingen op zoek naar de gelijkmaker, maar het was Antwerp dat met een gelukje de netten terug deed trillen. Ray Fränkel duwde in een luchtduel Izgi in zijn netten. Scheidsrechter Busschaerts floot niet en liet Emmanuel Kenmonge hoog in het lege doel trappen.

Twee keer rood in 60 seconden

Net voor rust kreeg Brussels een nieuwe zware klap te verwerken. Een gefrustreerde Sanogo sloeg Fränkel – beide heren konden het al langer niet met elkaar vinden – en kreeg terecht rood. Durieux kreeg voor protest zijn tweede gele kaart. Brussels met negen man verder.

Jelicic nam na de rust met zijn tweede treffer van de avond alle twijfel weg. De ingevallen Darko Lukanovic maakte in de slotfase de vernedering voor de Brusselaars compleet; 5-1.