Hamme VW
Olympic Charleroi
Karel De Smet (pen) 12'
1-0
Vincenzo Verhoeven (pen) 36'
2-0
Datum: 28/09/2008 15:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Gemeentelijk Stadion Vigor-Wuitens
VW Hamme heeft eerste driepunter beet
Kevin Pieters
| 0 reacties
VW Hamme heeft eerste driepunter beet

VW Hamme vocht zondagmiddag een strijd om de rode lantaarn uit met Olympic Charleroi. De Wuitens waren nog steeds op zoek naar een eerste overwinning. De 3-0 winst tegen Olympic Charleroi was dan ook welgekomen.

VW Hamme-trainer Van Wambeke opteerde voor een aanvallende opstelling maar de thuisploeg speelde in de openingsfase met angst in de benen. De zware nederlaag vorige speeldag op Virton speelde nog in de hoofden van de spelers. Daardoor kon Charleroi al vroeg in de wedstrijd een aantal kansjes creëren, maar doelman Baert was telkens attent en liet zich niet verschalken. Op het kwartier krijgt de thuisploeg de kans om op voorsprong te komen vanop de penaltystip. Het is Flamini die een fout begaat op De Smet. De Smet zelf zet de elfmeter feilloos om. De Lange (foto)zorgt met een splijtende pas dat de ganse Charleroi-verdediging uit positie wordt gespeeld. De bal belandt bij Verhoeven en Terwagne (Charleroi) beroert in deze fase de bal met de hand in de zestien: een rode kaart en opnieuw penalty. De ex-Germinal Beerschot-spits verdubbeld zelf de score: 2-0.

Na de pauze is het opnieuw De Lange die voor opwinding zorgt als hij een teruglegger van Hermans onder doelman Delferiere schiet en zo de 3-0 op het bord zet. De match is gespeeld en de score zou nog uitgediept zijn als het doelkader (tot tweemaal toe) de bezoekers niet gered had van een totale vernedering.

Een zeer belangrijk resultaat voor de Wuitens en met opnieuw een thuiswedstrijd voor de boeg tegen OH Leuven, kan VW Hamme voorzichtig hogerop in het klassement beginnen kijken.