Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Burgemeester Van de Wiele Stadion
Deinze pakt eerste driepunter tegen United
Niels Hendriks

Deinze behaalde afgelopen weekend zijn eerste zege van het seizoen, het won thuis met 3-1 van KVSK United. Deinze komt in het klassement naast de Noord-Limburgers te staan.

Bij KVSK United kwam Pinxten na zijn schorsing terug in de basis, Noukeu maakte zijn debuut. Trainer David moest nu wel ook nog Van de Weyer toe voegen aan zijn lijstje van geblesseerden. United begon het best aan de partij via een kopbal van Schijvenaars en een vrijetrap van Stassin. Toch was het de thuisploeg die op voorsprong kwam na een misverstand tussen Stassin en doelman Sengier (ex-Deinze), Kabeya kon zo makkelijk de 1-0 scoren. Deschacht was voor rust nog dichtbij de 2-0.

In het begin van de tweede helft trof Deschacht dan toch raak, 2-0. United kon snel tegenscoren via Ketting die een corner van Dufour binnenkopte, 2-1. Maar de beste kansen bleven voor Deinze. Zo kon Kabeya met zijn tweede van de avond de 3-1 eindstand op het bord zetten. Deinze wint voor het eerst dit seizoen en komt naast KVSK United te staan met vijf punten.