Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Bergestadion
Eerste nederlaag voor Tienen
filip broos

Leider Tienen leed zijn eerste nederlaag van het seizoen, SK Lierse won met 0-1 op het veld van de leider

In een gesloten wedstrijd koos dame fortuna eindelijk de kant van de pallieters. Lierse won met 0-1 na een doelpunt van de ingevallen Wahed.

De thuisploeg kreeg een eerste kans na amper 3 minuten, Thijs lobde de bal over zijn tegenstrever en zette de bal laag voor doel tot bij de 2e paal waar Lacroix werd vrijgelaten maar hij kreeg de bal niet tegen de netten dankzij een attente Kujovic.Een schot van opnieuw Thijs werd gestopt door Kujovic.
Lacroix begon aan één van zijn typische acties maar zijn voorzet werd door een lierse verdediger in corner verwerkt. De Pallieters kwamen er een eerste keer door na een misverstand tussen Schuermans en Vandeput waar Rimkus van profiteerde coor er met de bal van door te gaan maar hij zag zijn schot gekeerd worden door dezelfde Vandeput.

Na een half uur kopte Cavens een bal door op Radzinski maar ook hij kreeg de 0-1 niet op het bord want hij zag zijn schot gekeerd worden door een beenreflex van de plaatselijke doelman.

Op slag van rust zag tiens topschutter Dufoor zijn vrije trap niet zonder enige moeite gestopt worden door Kujovic.

Tienen begon net als in de eerste helft scherp aan de tweede, Dufoor lag de bal klaar voor Barbé maar hij knalde naast. Lierse reageerde met een schot van Cavens dat afweek op Buyens. Met nog een kwart van de wedstrijd te spelen kwam Wahed de Lierse rangen versterken, 3 minuten en zijn eerste schot later stond Lierse op voorsprong, na een gezamenlijke actie van de pallieters kwam de bal in de voeten van Wahed en die knalde de bal vanop ruim 25m heerlijk in de winkelhaak. Even later kopte Radzinski een voorzet van Nedzipi over het doel.
Tienen probeerde in de slotfase tot een gelijkspel te komen maar de lierse defensie hield stand.
Zo won Lierse een voor hun belangrijke wedstrijd op het veld van een voor trainer Helleputte de ploeg van het begin van de competitie, Tienen. Voor de suikerjongens de eerste nederlaag van het seizoen maar ondanks dit blijven zij aan kop van het klassement. Volgende week maakt Tienen de verplaatsing naar KVSK United en Lierse treedt thuis aan tegen een andere seizoensrevelatie Doornik.