antAntwerp
Olympic Charleroi
Datum: 12/10/2008 15:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Bosuil
Ophefmakend doelpunt helpt Antwerp aan 9 op 9
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Ophefmakend doelpunt helpt Antwerp aan 9 op 9
Foto: © SC

Een controversieel doelpunt heeft Antwerp tegen Olympic Charleroi een derde overwinning op rij bezorgd. Na een mislukte seizoensstart kunnen de rood-witten terug naar de top van het klassement kijken.

Hakim Bouchouari heeft met een nonchalant afstandsschot de wedstrijd in een beslissende plooi gelegd. De Marokkaanse aanvaller trapte in de slotfase van de eerste helft het leer van op ruim dertig meter richting doel. Doelman Manory Delferriere stond te ver voor zijn lijn en zag de bal over zich in doel waaien.
 
Fair play
 
De treffer deed de stoppen doorslaan bij de Charleroi-spelers. Aanvaller Damoi Banga was na een duel met Bas Vervaeke op de grond blijven liggen en de bezoekers rekenden op de fair play van de thuisploeg. Scheidsrechter Danny Makkelie liet het spel doorgaan en Antwerp zette de tegenaanval in.
 
De Waalse frustratie zette zich om in harde duels en vuile tackles en dat maakte vlot combinatievoetbal bijna onmogelijk. Nadir Sbaa torpedeerde doelpuntenmaker Bouchouari langs achter, maar de zwak leidende Makkelie liet de fout onbestraft.
 
Aanvallende onmacht
 
Met de derde driepunter op rij mag Antwerp zich heel gelukkig prijzen. Aanvallend speelden de rood-witten bijzonder weinig klaar. Slobodan Slovic tekende vroeg in de wedstrijd voor de beste -en eigenlijk enige- kans. Zijn schot werd op knappe wijze gepareerd Delferriere.
 
Achterin voetbalden de Antwerp-verdedigers naar de leeftijd van hun voetbalvereniging. Te traag en onsecuur. Ivan Vukomanovic en co stapelden de blunders op, maar zagen tot hun eigen verbazing de bezoekers de kansen de nek omwringen.
 
Defensieve foutjes
 
Sbaa kreeg de twee beste mogelijkheden na hulp van de rood-witte defensie. Voor rust zette hij een één-tweetje op met Vervaeke en  Marc Gbarssin, maar duwde hij het leer tegen de paal. Na de koffie liepen Vukomanovic en Vervaeke elkaar in de weg, Sbaa besloot over.
 
Een slotoffensief van Olympic Charleroi leverde niets meer op. Antwerp pakt negen op negen en spoelt de kater van de gemiste start voor een groot deel weg. (AN)
Herbeleef Antwerp - Olympic Charleroi