Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Bergestadion
STVV wint clash om de regio
filip broos

In een aangename topper haalde STVV het in de wedstrijd tegen KVK Tienen. De kanaries wonnen met 0-2 en nemen zo de leiding over in het klassement.

In een wedstrijd waar beide supporterskernen al weken naar uitkeken trok STVV uiteindelijk aan het langste eind. De kanaries moestten wel lang wachtten op het bevrijdende doelpunt maar won uiteindelijk verdiend.

Na een studieronde van enkele minuten zorgde Tienen op tegenaanval voor het eerste grote gevaar. Via Dufoor kwam de bal bij Penga die zich mooi voorbij zijn verdediger draaide maar de truiense doelman Mignolet tikte de bal in hoekschop. Dezelfde corner werd door Bogaerts nipt voorlangs gekopt.
De wedstrijd kwam op tempo en ging goed op en neer, Charai zette de bal voor doel maar Wilmet kopte de bal aan de 2e paal over.
Na 20 minuten gaf Belme een vrije trap die door Triantafallidis werd naast gekopt. STVV was de betere in het spel maar de betere kansen waren voor de thuisploeg. Nijs bracht de bal laag voor doel waar Belme de bal op doel schoot maar Mignolet was bij de les.  Siani ontbond zijn duivels en zette de bal voor doel waar Sidibe de bal nipt nast het doel kopte. Mignolet trapte uit richting Charai die de bal centraal voorzette naar Sidibe maar hij kreeg de bal niet voorbij het tiens sluitstuk, Schuermans. Even later was diezelfde Schuermans de held toen hij een vrije trap van Cantaluppi uit de winkelhaak hield. 0-0 aan de rust.

In de 2e helft was het opnieuw Tienen dat zorgde voor het eerste gevaar, Penga begon aan een actie en kapte zich voorbij zijn tegenstander in de 16 meter, mikte op de verre hoek maar Mignolet deed zijn schot in twee tijden teniet. Na ruim een uur spelen moest bij de thuisploeg uitblinker Penga het veld verlaten met een blessure en dat zou zich laten gevoelen. Siani bracht de bal tot bij Wilmet maar de thuisdoelman had geen problemen met zijn te zwakke schot. STVV bleef nu op zoek naar de openingstreffer. Siani ging voor de zoveelste keer voorbij zijn belager Nijs, kwam in de 16 meter en legde de bal mooi terug op de centraal vrijstaande Sidibe die de bal voorbij de doelman in doel schoot, 0-1.De suikerjongens waren nog niet bekomen van de klap of ze kregen er een nieuwe opdeffer te verwerken. Na een inworp mocht Charai de bal in ontvangst nemen, hij zette met een hieltje Wilmet alleen schuin voor doel en deze laatste liet de kans niet onbenut, 0-2.In de slotminuten stuurde de ingevallen Lunenburg een diepe bal richting Belme die de bal voorlangs knalde.

Zo bleef het 0-2 in een topper waarin beide ploegen duidelijk één helft voor hun rekening namen. STVV neemt door deze overwinning de leiding over in het klassement, het heeft 1 punt meer den Tienen en 1 match minder gespeeld. Volgend weekend maakt Tienen de verplaatsing naar Ronse en STVV neemt het thuis op tegen Doornik.