Namen UR
rwdmRWDM
Datum: 12/10/2008 15:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Stade communal des Bas-prés
Brussels herpakt zich in Namen
Filip Van der Elst
| 0 reacties
Brussels herpakt zich in Namen
Foto: © SC

Twee weken geleden kreeg Brussels op Antwerp nog een pak rammel, nu deelden ze er zelf een uit: Namur ging in eigen huis met forfaitcijfers onderuit tegen de mannen van Marc Grosjean. Brussels klimt zo opnieuw naar de derde plaats in het klassement.

Er waren nog maar 44 seconden gevoetbald, toen Fellahi met een knappe volley de score opende (0-1). Brussels had zich geen betere start kunnen indenken, en had weinig moeite met het onsamenhangende aanvalswerk van Namur. Werner, die opnieuw in doel kwam ten nadele van Izgi, kreeg dan ook, buiten enkele plukballetjes, weinig werk op te knappen. Brussels had de wedstrijd in handen, en kwam er af en toe gevaarlijk uit. Dat leidde op het halfuur tot een tweede Brusselse treffer: Zola verschalkte Lahaye vanuit een scherpe hoek (0-2). Kort voor de rust tikte Lutula een voorzet van Charlet binnen (0-3), wat de tweede helft al helemaal overbodig maakte.

De thuisploeg kwam met hernieuwde moed uit de kleedkamers, en dat leidde meteen tot enkele hete standjes voor het doel van Werner, die echter puik stond te keepen en de 1-3 wist te vermijden. Meteen daarop zag het hele bezoekersvak een poging van uitblinker Sanogo in doel verdwijnen, maar het gejuich kwam te vroeg, aangezien de bal de doellijn dan toch niet had overschreden. Toen Lahaye een te zwak schot van Sanogo in de voeten van Fellahi devieerde, was een vierde Brusselse treffer dan toch een feit (0-4). Sanogo deed er nog een schepje bovenop, want hij pikte zijn zesde seizoenstreffer mee toen hij voor Lahaye afgezonderd werd, de arme doelman omspeelde en simpel binnentikte (0-5). Dat was meteen het teken voor een thuissupporter om het veld te betreden en zijn beklag te doen, waardoor de wedstrijd een minuutje stillag. Nadien probeerde Brussels nog een zesde keer te scoren, maar de ingevallen Coppin werd steeds afgevlagd voor buitenspel, en dus werd er niet meer gescoord.