berBergen
gntKAA Gent
0-1
Datum: 12/01/2008 20:00
Competitie: Beker van België
Speeldag: 1/8 Finales
Stadion: Stade Charles Tondreau
AA Gent in extremis voorbij Bergen
De Nijs Michael
| 0 reacties
AA Gent in extremis voorbij Bergen
Foto: © SC

AA Gent kon zich gisteren plaatsen voor de volgende ronde van de Beker van België, zonder moeite ging dat echter niet. De Buffalo's moesten tot diep in de toegevoegde tijd wachten op het verlossende doelpunt.

Het werd een draak van een wedstrijd tussen Bergen en AA Gent. In de eerste helft was er amper iets te beleven. Bergen was de ploeg die het meest aanvallende intenties toonde, maar veel moet U zich daar niet bij voorstellen. De tweede helft was nog slechter dan de eerste, Bergen-coach Riga vond het namelijk nodig om spits Zoko te vervangen bij de rust. Daardoor kregen we in de tweede helft helemaal geen aanvallende acties meer te zien. Vlak voor het einde van de negentig minuten zorgde Duarte dan toch eens voor opwinding, de speler van Bergen kopte de bal bijna in eigen doel en was daarmee verantwoordelijk voor het meest opwindende moment van de reglementaire speeltijd.

De bal ging er, gelukkig voor Bergen, niet in en daardoor kregen we verlengingen. Daarin viel gelukkig wel iets te beleven. Zo konden onder andere Gent-spelers Vermouth en Zewlakow voor dreiging zorgen, Frederic Herpoel hield de netten van Bergen echter schoon. Aan de overkant kwam het gevaar van Stolica, maar ook zijn doelpoging ging er niet in. De match leek af te stevenen op strafschoppen, tot Vermouth zijn voorzet-schot een vijftal minuten voor het einde van de verlengingen zag binnen gaan.