Speeldag: 1/8 Finales
Stadion: Schiervelde
Roeselare via penalty's naar kwartfinale
Thomas Dubois

Strafschoppen moesten zondagnamiddag in Roeselare beslissen over wie door zou gaan naar de volgende ronde in de Beker. De officiële speeltijd en de verlengingen eindigden op respectievelijk 1-1 en 2-2. Roeselare haalde het uiteindelijk met strafschoppen.

Roeselare kreeg zondagnamiddag Charleroi tegenover zich in de achtste finales van de Beker van België. Dat gebeurde zonder topschutter Dissa die zich aan het voorbereiden is op de Afrika Cup. Akgul sukkelt nog met een blessure en dus was het voor trainer Dirk Geeraerd voorin roeien met de beschikbare riemen. Bij Charleroi is er geen bekerpremie voorzien, de finale halen is daarom een doel op zich omdat ze zo hopen een extra grote premie binnen te rijven. De wedstrijd begon aan een traag tempo, het eerste echte gevaar van de wedstrijd zorgde meteen voor een doelpunt. Camus kon zich doorzetten en terugleggen naar Akpala die vrij simpel de score kon openen. Het sein voor Roeselare om zich te herpakken, en dat gebeurde ook. Tot scoren kwam het niet, maar het kon in de loop van de eerste helft toch nog enkele keren dreigen via onder meer een bedrijvige Kenny Thompson. Bij Charleroi moest Defays halverwege de eerste helft geblesseerd het terrein verlaten, Diallo verving hem.

In de tweede helft kregen we een Roeselare te zien dat heviger voor de dag kwam, alweer Thompson zorgde voor het eerste gevaar. Kort daarop was Charleroi aan de overkant gevaarlijk. De poging van Smolders werd gestopt door Biebauw. Charleroi ging op zoek naar de 0-2, Akpala kon nog eens alleen op de thuisdoelman af, maar die stopte met een gelukje de bal. Daarna was het al Roeselare dat de klok sloeg. De Rodenbachzonen gingen volop op zoek naar de gelijkmaker. Het schot van Lutun ging naast, terwijl de pogingen van Kpaka en Dequevy het tikkeltje geluk misten. Door de druk van Roeselare kreeg Charleroi de ruimte om te counteren. Jovial kon nog een keer alleen op de goalie van wit-zwart, maar miste. In de slotminuten gebeurde dan wat niet meer verwacht werd: de gelijkmaker. Thompson schoot z’n ploeg naar een herkansing in de verlengingen.

Hetzelfde scenario in de verlenging als in de officiële speeltijd, Charleroi kwam al gauw op voorsprong via Fabien Camus, en wat voor een doelpunt. Een poging van ver belandde via Biebauw in doel die de bal niet uit de netten kon houden. Lang duurde de vreugde niet voor de bezoekers, Roeselare kwam nu iets vlugger op gelijke hoogte. De bal kwam bij Smits die uithaalde: Laquait geen verhaal en 2-2. Roeselare controleerde verder de verlengingen en ging op zoek naar de voorsprong. Die kwam er bijna, een voorzet/schot werd maar net geweerd door Laquait. Het schot kwam niet toevallig van ‘man van de wedstrijd’ Kenny Thompson. Charleroi kreeg nog één goede kans, maar scoren lukte niet meer waardoor strafschoppen voor het verschil moesten zorgen. Roeselare bleef het meest koelbloedig in de lottrekking die de strafschoppen zijn. Het scoorde vijf strafschoppen, terwijl Biebauw er eentje van Charleroi stopte.