Speeldag: 1/8 Finales
Stadion: Guldensporenstadion
Coulibaly schiet Kortrijk naar de kwartfinales
Jurgen Thomas

Voor de derde keer op rij plaatst KV Kortrijk zich voor de kwartfinales van de Beker van Belgie. In een aangename wedstrijd scoorde Coulibaly een hattrick. Het kantelmoment van de partij was de penalty voor Westerlo die Standard-boeman Van Hout stopte.

Westerlo begon aardig aan de partij. Scheelen kon als eerste dreigen maar schoot een meter naast. Een paar minuten later werd Van Hout (foto) door Adams een eerste keer aan het werk gezet maar de KVK-goalie gaf geen krimp. KV Kortijk kwam dan een eerste keer opzetten. De Ly werkte de bal wel in doel maar werd daarbij volgens scheidsrechter Vervecken geholpen door Coulibaly (foto) die De Winter hinderde. De West-Vlamingen bleven komen. De Winter moest alle middelen aanwenden om de doorgebroken Ibou het scoren te verhinderen. Even later moest de Westerlo-doelman alweer ingrijpen op een bal van Oussalah.

Scheidsrechter Vervecken merkte kort daarna op dat het leer wat kleiner geworden was. Dit bleek te kloppen. De bal had te veel lucht verloren. De eerste vervanging van de partij was een feit. Ook met een vers exemplaar kon KVK geen voorsprong op het bord zetten. Ibou kapte zich voorbij Vanaudenaerde maar zijn poging was te zwak om De Winter te bedreigen. Westerlo kwam er slechts sporadisch uit. Delen probeerde met een plaatsbal vanuit de tweede lijn maar miste met een halve meter. Ook Ruiz kende een paar minuten later geen succes met zijn kopbal. Aan de overkant versierde Kortrijk rond het halfuur een eerste hoekschop. Coulibaly kopte op deze fase nog net naast. Vijf minuten later hetzelfde scenario. Deze keer was de aanvaller wel succesvol. Na de corner van Kums devieerde De Ly de bal tot bij Coulibaly. Hij liet het geschenk niet liggen. Met die 1-0 ging Kortrijk verdiend de rust in.
Net na de koffie kreeg Ibou een mooie kans op de 2-0 maar Delen kon een meter voor de doellijn redden. Op het uur kwam Zelenka in de plaats van Ntuka. De wissel zorgde meteen voor een kleine kentering. Westerlo werd even de betere ploeg en creëerde nu kansen. Zelenka bediende Ruiz die met zijn verkeerde voet afdrukte en de grote kans miste. Twee minuten na die kans zette Adams voor maar Ruiz kreeg de bal niet voorbij Van Hout. Nog geen 60 seconden later kon Adams opnieuw voorzetten. Ruiz kopte goed. Van Hout was geklopt maar de bal verdween voor de aanvaller aan de verkeerde kant van de paal. Met nog 20 minuten te gaan leek de wedstrijd helemaal te gaan kantelen. Na een scrimmage in de zestien van Kortrijk ging Ruiz neer. Vervecken zag er een strafschop in. Dubbele meter Van Hout maakte zijn reputatie waar en stopte de penalty in twee tijden.

Een gezegde is: “Wie de kansen niet afmaakt krijgt het deksel op de neus”. Een kwatier voor het einde maakte Westerlo daar kennis mee. Na een verre uittrap van Van Hout en een één-tweetje tussen Kums en Coulibaly tikte de laatste de 2-0 op het bord. De Westelse hoofden zakten richting het gras. Coulibaly profiteerde nog van het mistasten van De Winter om zijn hattrick vol te maken. De 3-1 van Joris Van Hout kort voor tijd was enkel een doekje voor het bloeden. KV Kortrijk plaatst zich verdiend voor de kwartfinales. Daarin nemen de West-Vlamingen het op tegen Anderlecht-killer KV Mechelen.