rcmRC Mechelen
zwaZulte Waregem
Datum: 14/01/2009 20:30
Competitie: Beker van België
Speeldag: 1/8 Finales
Stadion: Oscar Vankesbeeckstadion
Doelman Clepkens schiet Racing naar de kwartfinale
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Doelman Clepkens schiet Racing naar de kwartfinale
Foto: © SC

Racing Mechelen heeft zich na een thriller van een strafschopreeks geplaatst voor de kwartfinales van de Beker van België. Doelman Michael Clepkens ontpopte zich tot de held van de avond.

Clepkens onderscheidde zich tijdens de wedstrijd al met enkele knappe parades op pogingen van Jérémy Taravel, Franck Berrier en Ernest Nfor. In de verlengingen raakte ook Daniël Subotic niet voorbij de werknemer van Cibagas.
 
Doelman vs. doelman
 
Zijn moment de gloire moest echter nog komen. Clepkens stopt de strafschop van collega-doelman Sammy Bossut en mocht zelf achter de bal gaan staan. De jonge Waal twijfelde niet en knalde Racing Mechelen staalhard naar de kwartfinales.
 
Een verdiende zege voor de derdeklasser die vrijuit en enthousiast voetbalde en voor de rust een doelpunt onterecht zag afgekeurd. Bossut loste een schot van Da Silva en Claessens was er als de kippen bij om het leer binnen te duwen. Scheidsrechter Efong Nzolo oordeelde echter dat de bezoekende doelman het leer klemvast had en keurde de treffer af.
 
Sterker in de duels
 
Racing Mechelen toonde zich sterker in de duels, hield achterin goed de sleutel op de deur en begon in de tweede helft meer en meer te geloven in een nieuwe stunt. Scoren lukte echter niet. Bossut liet zich bijna verrassen op een vrije trap van Marcos, maar kwam met de schrik weg. Claessens raakte deze keer niet voorbij de West-Vlaamse goalie.
 
In de verlengingen kregen beide ploegen nog de kansen om het af te maken maar Bossut – tikt vallend schot van Nourredini Elayadi in hoekschop – en Clepkens – knappe reflex op poging van Subotic – hielden hun netten droog. Franck Berrier vond een glijdende Nnaji op zijn weg naar doel.
 
Volksfeest
 
Geen doelpunten na 120 minuten en strafschoppen moesten een winnaar aanduiden. In een onwaarschijnlijke thriller werden twee elfmeters hernomen en leek Zulte Waregem op weg naar een plaats bij de laatste acht, maar was het Clepkens die een waar volksfeest in het Oscar Van Kesbeeckstadion deed losbarsten.
Herbeleef RC Mechelen - Zulte Waregem