Speeldag: 1/8 Finales
Stadion: Florent Beeckmanstadion
Lierse stunt en gaat naar kwartfinales
Fabian Morren

Lierse heeft opnieuw voor een stunt gezorgd. De Pallieters bogen in de slotfase van de bekerwedstrijd tegen Dender een 2-1 achterstand om en plaatsten zich zo voor de kwartfinales.

Lierse begon wel niet met zijn sterkste elftal aan de aftrap. Tomasz Radzinski en Jurgen Cavens namen immers plaats op de bank.

Desondanks had Dender toch meer dan de handen vol met Lierse. Veel kansen waren er in de eerste helft echter niet. Van den Eede scoorde wel voor Dender, maar stond duidelijk buitenspel.

Tien minuten na de rust werd het dan toch 1-0. David Destorme trapte van dichtbij binnen. Lierse antwoordde enkele minuten later al met de gelijkmaker. Wahed gaf doelman Berthelin geen kans.

Met een gekruist schot zette Destorme de thuisploeg even later opnieuw op voorsprong. Dender leek op weg naar de zege, maar de ommekeer kwam er in het slotkwartier.

Lierse-coach Herman Helleputte gooide Tomasz Radzinski in de strijd en dat bleek een gouden zet. Eerst zorgde Timothy Dreesen voor de gelijkmaker en vlak voor affluiten trapte Radzinski de bezoekers naar de kwartfinales.