gnkKRC Genk
Coxyde
1-0
2-0
3-0
Datum: 27/10/2010 20:00
Competitie: Beker van België
Speeldag: Ronde 6
Stadion: Luminus Arena
Genk telt goed georganiseerd Coxyde uit in het slot
Nico Wieme
| 0 reacties
Genk telt goed georganiseerd Coxyde uit in het slot
Foto: © SC

KRC Genk heeft een plaats bij de laatste zestien in de Beker van België gereserveerd. De leider uit de Pro League stuurde derdeklasser KVV Coxyde met een logische 3-0 terug naar West-Vlaanderen, maar dat ging moeizamer dan de score laat vermoeden.

KRC Genk had het aanvankelijk niet onder de markt met KVV Coxyde. De derdeklasser wist goed stand te houden en haalde ei zo na de rust met een brilscore. Dat was echter buiten Elyaniv Barda gerekend. De Israëliër bracht de Limburgers vier minuten voor het einde van de eerste helft op voorsprong.

Wie dacht dat de competitieleider uit de Pro League door die voorsprong gelanceerd was, kwam bedrogen uit. Coxyde speelde goed georganiseerd en kon de schade beperken. Stilaan groeide de hoop bij de nummer drie uit Derde Nationale A dat er een stunt inzat.

Een kwartier voor tijd smolt de West-Vlaamse hoop als sneeuw voor de zon. Opnieuw Barda en Marvin Ogunjimi dikten de score aan tot 3-0. Genk trekt in de achtste finales naar een vermoedelijk kolkend Sclessin voor een interessante confrontatie met Standard.

Beker van België