Speeldag: Ronde 6
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Rouches ontsnappen tegen Great Old
Manuel Gonzalez

Tweedeklasser Antwerp heeft een verdienstelijke partij gespeeld bij Standard, maar is toch uitgeschakeld in de beker. De Rouches wonnen met 2-1 en ontsnapten na een onterecht afgekeurd doelpunt van de bezoekers.

Antwerp kwam met 1300 fans naar Sclessin en de tweedeklasser liet zich ook tussen de lijnen gelden. Standard gunde Meme Tchité alvast een snipperdag. De eerste kans was voor Goreux die na zeven minuten op de benen van doelman Kaya schoot.

Even later schoot Pieroni met links hoog over en zette Witsel Kaya opnieuw aan het werk met een lage schuiver. Doelman Blazic van Standard besloot dan om de bezoekers een doelpunt in geschenkverpakking te bezorgen. Hij flaterde buiten de zestien en De Vriese tikte de bal met links tergend traag via de paal over de doellijn.

Standard leek aangeslagen en even later schoot diezelfde De Vriese in één tijd gevaarlijk in het zijnet. Twee minuten voor de pauze scoorde een bedrijvige De Vriese zelfs de 0-2 maar de goal werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Geen dubbele voorsprong voor The Great Old, integendeel, aan de overkant schoot Opare met behulp van doelman Kaya de bal in doel: 1-1 aan de pauze. Antwerp mocht zich terecht bekocht voelen.

Na amper zeven minuten in de tweede helft moest Standard met tien verder na een zware overtreding van Opare. Amper drie minuten na de rode kaart profiteerde Pocognoli van Antwerps balverlies. De linksback gooide de bal voor doel waar Nong binnenkopte: 2-1. De Vriese kreeg nog een gele kaart voor een twijfelachtige schwalbe in de zestien van Blazic.

In de slotfase kon het nog alle kanten uit. Standard geraakte met tien man niet aan een derde treffer en in de slotfase dreigde Antwerp nog met een vrijschop van Van Zundert en een kopbal van Oris die nipt overging. Het bleef uiteindelijk bij 2-1. Tweedeklasser Antwerp speelde een verdienstelijke partij en mag met opgeheven hoofd terugkeren naar de Bosuil.