Speeldag: Kwart Finales (T)
Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
Knappe goal Dejaegere en razendsnel rood voor Simon kruiden overbodige match
Sander De Graeve

Hij is snel, Moses Simon, razendsnel. Dat kon u hier de voorbije weken al lezen. Nu viel hij in negatieve zin op met z'n troef. Hij pakte één van de snelste rode kaarten ooit. O ja, Gent won met 1-0 van Lokeren, maar dat doet er niet toe. Dat ze naar de halve finale zouden gaan, wisten we al.

Sander De Graeve in Gent

• Weinig om het lijf
  • Recordtijd om rood te krijgen
  • Goal Dejaegere mocht er zijn

De terugwedstrijd in de Beker van België tussen Gent en Lokeren kondigde zich aan als een overbodige match en daar had de eerste helft alle schijn van. Een laag tempo en niet echt veel animo in een driekwart lege Ghelamco Arena.

Lokeren kon toch de neus aan het venster steken in de beginminuten, maar Dessers verprutste de kans. Aan de overkant knalde Depoitre op Sels en mikte Raman het leer na een goeie één-twee net naast.

Patosi mikte nog eens op Neto en Dessers wrong nog twee kansen de nek om, maar meer was er niet te zien in die eerste helft. Lokeren mocht het meest aanspraak maken op een doelpunt, maar het bleef bij een erg magere 0-0.

In de tweede helft was het een kleine twintig minuten wachten op spektakel, maar daarna barstte het los. Eerst kreeg invaller Soumahoro de bal mooi bij Dejaegere en die scoorde met een prachtige duikende kopbal.

Simon, Simon toch

Daarna viel vooral de invalbeurt van Moses Simon op. We gaven hem al goeie commentaren, maar zijn debuut voor eigen publiek was een regelrecht drama. De vleugelspits viel gretig in, maar mocht na nog geen minuut alweer inpakken.

Hij zette zijn voet over de bal en op de voet van Koen Persoons. Meteen rood was het verdict van Smet. Simon was ontroostbaar en het duurde even eer hij van het veld ging. De knuffel met Vanhaezebrouck was mooi.

Met elf tegen tien kreeg Lokeren nog een grote kans voor Vanaken, maar hij trapte naast.De match bloedde helemaal dood. De wedstrijd die eigenlijk niet meer hoefde kan Gent nog zuur opbreken. Zowel Nielsen als Raman gingen met pijn van het veld.

De arme Moses Simon wacht misschien nog een schorsing. Naast de goal van Dejaegere onthouden we liefst zo weinig mogelijk van deze wedstrijd.