Simon was er nog niet goed van: "Balette maakte hem wijs dat hij 6 weken geschorst was"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Simon was er nog niet goed van: "Balette maakte hem wijs dat hij 6 weken geschorst was"
Foto: © Photonews

Moses Simon had zich zijn eerste match voor eigen publiek wel wat anders voorgesteld. Hij kreeg een razendsnelle rode kaart en was er het hart van in. Vanmorgen liep hij nog steeds wat down rond op training.

Sander De Graeve in Gent

"Hij was nog wat aangeslagen, we zagen niet dezelfde Moses Simon als de laatste dagen", aldus Vanhaezebrouck. "Blijkbaar spookte het nog steeds in zijn hoofd rond. Het is een emotionele jongen. Hij hecht veel belang aan familie, zijn geloof en andere zaken. Vooral het feit dat de kaart onterecht was, stak bij hem."

Peter Balette maakte nog een grapje en vertelde de aanvaller dat hij zes weken geschorst was. "Wanneer Moses binnenkwam na de training zei Peter: 'Moses, it's serious, hé. Six weeks!' Moses begon meteen te lachen, Asare had het hem wellicht al verteld. Het toonde hoe opgelucht hij is."

Als ze al commentaar hadden op de broodjes

Niet enkel de aanvaller is opgelucht. "Moses is vrijgesproken, dat is een goeie zaak. Het Bondsparket heeft na het bekijken van de beelden de mening van zowat iedereen gevolgd. Met geel was dat perfect op te lossen", geef de coach aan. Vanhaezebrouck gaf nog een sneer naar Lokeren.

"Er werd commotie rond gemaakt door de tegenstander. Peter Maes zijn reactie was typisch. Als je achteraf dan nog commentaar geeft op de broodjes ook, dan weet je het wel. Ik ga er niet meer over zeggen, dat typeert de ontgoocheling."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties