Reactie Rode kaart Simon zorgde voor ophef: van "komedie" tot "ongelukkig contact"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 25 reacties
Rode kaart Simon zorgde voor ophef: van "komedie" tot "ongelukkig contact"
Foto: © Photonews

In de bekermatch tussen AA Gent en Sporting Lokeren gebeurde er weinig, heel weinig. De razendsnelle rode kaart van Simon was hét gespreksonderwerp achteraf.

Sander De Graeve in Gent

Aan de bank werd er stevig heen en weer geroepen. Belhocine kreeg het onder meer aan de stok met slachtoffer Persoons en ook Hein Vanhaezebrouck en Peter Maes gingen verbaal in de clinch. Na de wedstrijd was er ook geen persconferentie, maar deden beide coaches apart hun verhaal.

"Ik begrijp de komedie in die situatie niet. Het was een duidelijke overtreding voet vooruit, waarover zitten we dan te zeveren? Ik vond het gedrag van Hein op dat moment niet gepast. Ook hoe Simon betutteld werd, vond ik overdreven. Zo creëer je irritatie. De uitslag was al duidelijk, dat was niet nodig", aldus Maes achteraf.

Gent-bank creëerde irritatie

"Was Peter Maes niet tevreden met mijn reactie? Hij is nooit tevreden over de reactie van een collega. Achteraf is hij er ook niet meer over begonnen, dat is allemaal in het heetst van de strijd", geeft Hein Vanhaezebrouck aan.

Vanhaezebrouck vond de rode kaart overdreven. "Het was vooral ongelukkig, ik hoop dat de commissie dat ook ziet. Hij kwam in met enthousiasme en het publiek ontving hem erg goed, daardoor werd hij nog meer enthousiast. Hij raakte de bal nog en heeft dan halvelings de voet van Persoons mee. Hij stond op zijn teen."

De tranen stonden in zijn ogen

"Het was met de voeten op de grond ook, iedereen die gevoetbald heeft weet dat er geen kwaad opzet in het spel was. Persoons trok dertig seconden erna al een spurt tegen honderd per uur." Simon was er het hart van in en wou niet reageren. "Het is heel spijtig voor die jongen. De tranen stonden in zijn ogen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties