wesWesterlo
Germinal Beerschot
Datum: 30/10/2004 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Het Kuipje
De ommekeer voor Westerlo?
Kevin Pelgrims
| 0 reacties
De ommekeer voor Westerlo?
Foto: © SC

Westerlo speelde vandaag een belangrijke wedstrijd tegen GBA. De Kempense club kan de punten goed gebruiken.
Het begon tegen de Antwerpenaars alvast aggressief, maar de ratten lieten zich niet doen en namen het spel over. Vooral Dembele en Cruz konden doelman Deelkens bedreigen, maar geen van beide lukte het te scoren. Ook Luciano werd niet verslagen, na enkele pogingen van vooral Ntuka. Een vrij opgaande eerste helft kon de supporters niet echt bekoren.
De tweede helft begon al veel mooier, met kansen aan beide kanten. Westerlo probeerde via weer Ntuka en spits Utaka, maar kwam niet tot scoren. GBA probeerde het op counter met Cruz, maar de Colombiaan was wat ongelukkig in zijn acties vandaag.
Twintig minuten voor tijd kreeg Westel wat het verdiende. Een actie opgezet door een heerlijke pas van Ntuka naar Utaka werd afgerond door Ntuka zelf, na wat gerommel met Janssens en de ingevallen Kneissl. Maar wat later kreeg Verheyen in amper vijf minuten twee domme gele kaarten, rood dus voor de verdediger en bibberen bij Westerlo. GBA wou de gelijkmaker en kon dreigen via Cruz en Joao Paulo, maar beiden troffen het doelhout. Pech voor de jongens van Brys, die op basis van de eerste helft en de laatste tien minuten toch wel een punt verdienden.
Westerlo kan zo nog eens winnen en springt over Germinal Beerschot in de rangschikking naar de elfde plaats.