Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Freethiel
Bergen zet opmars verder
Anthony Van der Planken

Bergen lijkt herboren. Na de 4-1 zege tegen Sint-Truiden wonnen de troepen van Jos Daerden vanavond met 0-4 op het veld van Beveren. Man van de wedstrijd was Aliyu Datti, die met zijn twee goals de leiding neemt in de topscorersstand.

De eerste kans was nochtans voor Beveren. Na acht minuten lanceerde Diallo zijn landgenoot Romaric, die net naast doel schoot. Aan de andere kant was Ingrao er dicht bij, maar zijn vrijschop vloog eveneens net naast.

Een paar minuten later was het dan toch feest. Datti, al maanden de beste man van Bergen, scoorde zijn negende van het seizoen op voorzet van Vervalle. Beveren was van slag en incasseerde al gauw een tweede doelpunt. Dit keer was Milas de gelukkige. Bergen was tevreden met 0-2 en verdedigde die voorsprong tot aan de rust. Veel moeite koste dat niet, aangezien Beveren erg zwak voor de dag kwam.

De tweede helft was nog maar net afgetrapt, of het werd al 0-3. Ingrao zette zijn hoofd tegen een knappe voorzet van Schaessens en zag zijn poging ook tegen de netten verdwijden. De Ivoriaanse potjes kookten over, met als gevolg een rode kaart voor Secreto. De Beverse nieuwkomer ging net iets te hard in op Datti.

Toch gaf Beveren zich niet gewonnen. Via Kaiper en Romaric kwam men twee keer dicht bij de 1-3. Uiteindelijk werd het toch nog 0-4, opnieuw via Datti. De Nigeriaan zet zich daarmee aan kop van de topscorersstand. Met tien doelpunten scoorde hij net ééntje meer dan Bosko Balaban, die ondertussen ook vergezeld wordt door Aruna Dindane.

Toch zal dat weinig mensen in Bergen interesseren. Het enige wat daar nog kan boeien, is het behoud in eerste klasse. Met de recente, vooral overtuigende 6/6 lijkt men alvast goed op weg. Dinsdag wacht Anderlecht, voor de inhaalwedstrijd van de 17e speeldag.