kvoKV Oostende
Germinal Beerschot
Datum: 22/01/2005 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Diaz Arena
Oostende en Germinal Beerschot in maat voor niets
Jan Martynowski
| 0 reacties
Oostende en Germinal Beerschot in maat voor niets
Foto: © SC

Oostende en Germinal Beerschot delen de punten na een bijzonder zwakke match. Beide ploegen schieten hier niet veel mee op. De ratten kunnen beter beginnen achteruit te kijken, en Oostende moet dringend winnen om niet snel helemaal uitgeteld te zijn.

In de eerste helft konden de bezoekers dreigen via een schot van Dembele en vooral van Cruz (terug na schorsing). Het schot van die laatste kwam via de lat in de handen van Habran. Pech voor de mannekes dus, maar terecht zou het niet geweest zijn: van het knappe spel op Bergen (nochtans sterk bezig) viel niets meer te merken. Oostende kon hier niet veel tegenover zetten. Hoefkens haalde nog een schot van Landuyt af de lijn, maar geen van de ploegen legde een uitgespeelde aanval op het speelveld.

In de tweede helft was het vooral Oostende dat probeerde, met een hard schot van Van Robays over het doel, en Luciano die zich moest reppen om een verre bal van Joly te onderscheppen. Toch dreigden de Antwerpenaren nog aan het slot van de wedstrijd: Camara (nog steeds niet in Turkije) trapte een hoekschop bijna in doel, en de bezoekers eisten nog een strafschop na een fout op ingevallen jeugdproduct Thompson.

Oostende blijft dus troosteloos laatste, Germinal Beerschot moet zich dringend herpakken wil het niet in degradatienood raken.