Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Jan Breydel
Cercle Brugge pakt punt tegen La Louvière
Van Biervliet Pieter

In een aangename wedstrijd behaalde Cercle Brugge en La Louvière elk een punt. De wedstrijd eindigde op 2-2.

Van in het begin krijgen de toeschouwers aangenaam voetbal te zien. Pivaljevic mist voor Cercle een reuzekans als hij alleen voor Proto komt en die probeert te lobben. De bal gaat enkele meters naast. Net nadien krijgt Pivaljevic nog een kans, zijn gekraakt schot kan doelman Proto niet bedreigen. Aan de overkant schiet Eloi op de paal. Na 15 minuten spelen is het dan toch raak. 0-1 La Louvière, Brahami werkt de rebound binnen na een prima redding van Mollez op een schot van Djebbour. In het Cercle-kamp zien ze de donkere wolken alweer hangen...

Maar al 3 minuten later scoort Cercle een tegendoelpunt. Op een vrije trap scoort Harald Meyssen een enig mooi doelpunt.

En Cercle mindert de druk niet, Pivaljevic kopt op het dak van het doel. In de 29ste minuut wordt het 2-1 voor Cercle. Nadat een prima spelende Boi op aangeven van Meyssen Pivaljevic kan vrijspelen, aarzelt die laatste niet en scoort in de linkerbenedenhoek.

Lang duurt de pret echter niet. Drie minuten later staan de bordjes alweer gelijk. Svetlicic speelt een moeilijk terugspeelbal naar Mollez die het leer niet kan wegwerken. Brahami is er snel bij en scoort zijn tweede van de namiddag, een mooi schot over Mollez heen.

2-2 aan de rust. Cercle brengt het mooiere voetbal, maar wordt te makkelijk op verdedigende foutjes afgestraft.

Na de rust neemt Cercle volledig de bovenhand. We noteren kansen voor Boi (kopbal) en Dekelver, even later wordt Roiha alleen op Proto afgestuurt. Geen van de drie kunnen ze scoren. La Louvière stelt er enkel kansjes tegenover voor Djebbour en Maton, beide echter zonder veel gevaar.

De laatste 5 minuten zien we nog kansen voor Svetlicic, Roiha en Meyssen, maar in de afwerking lukt het niet, ook al door een uitstekende Proto.  Opwinding was er nog net na het fluitsignaal, als Cercle-speler Milosevic en La Louvière speler Espatero in de clinch gaan. Scheidsrechter Meesschaert doet alsof z'n neus bloedt, al had dat ook die van Milosevic kunnen zijn.

2-2 dus, Cercle pakt eindelijk nog eens een punt, brengt aardig voetbal en houdt het aantal tegendoelpunten beperkt. La Louvière scoorde in de eerste helft twee maal, maar hield het aan de rust al voor bekeken.