Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Edmond Machtensstadion
Lokeren toont efficiëntie
Steurbaut Kersten

Brussels is er na een sterk einde voor de winterstop niet in geslaagd de goede lijn door te trekken. Na verlies vorige week tegen Racing Genk slaagde de hoofdstedelijke club er in eigen huis niet in te winnen van Sporting Lokeren. De Wase club was uiterst doelgericht met 2 doelpunten uit 2 kansen.

Brussels was sterk aan de partij begonnen en zag het goede begin al snel beloond via het eerste doelpunt van Zézéto. Enkele minuten later kreeg Theunis de kans de score te verdubbelen, maar doelman Milojevic keerde zijn bal in hoekschop.  Vlak voor de pauze creëerden de bezoekers hun eerste kans in de wedstrijd. Bancé bedankte nogmaals voor het vertrouwen van Willy Reynders en legde de voorzet van Kristinsson simpel binnen.

Na de koffie voetbalden de Wase bezoekers iets meer mee, maar veel kansen leverde dit niet op. Na 20 minuten waren ze toch gevaarlijk en rondde Kristinsson een IJslands avontuurtje met Gretarsson met het hoofd af: 0-2. We zijn braaf als we zeggen dat doelman Izgi Lokeren een handje hielp bij deze goal. Na de bezoekende treffer kwam Brussels terug beter in de match, maar op enkele schoten naast en over doel na viel er bitter weinig te beleven in het Edmond Machtensstadion.

Door deze nederlaag ziet Emilio Ferrera Bergen naderen tot op 2 punten van zijn manschappen. Het worden nog zeer spannende maanden voor het kleine broertje van Anderlecht. Lokeren nestelt zich dan wel wat vaster in de linkerkolom. De ploeg van Roger Lambrecht bezet met 29 punten een degelijke 8ste plaats.