Stadion: Stade Charles Tondreau
Bergen wint ook van Gent
Anthony Van der Planken

Bergen heeft vandaag haar werdergeboorte bevestigd. De Walen klopten in eigen huis AA Gent en kunnen met een 9/9 terugkijken op een uitstekende start van de tweede seizoenshelft.

De eerste kans viel al meteen in de eerste minuut. Het schot van Tim Matthys vloog nipt naast. Ook Boussoufa was er dicht bij, maar een uitstekende Berthelin ranselde de bal uit zijn doel. Gent had aanvankelijk de bovenhand, maar zo rond de twintigste minuut kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. Zowel Datti als Goussé pakten uit met een aardige poging. Toch bleef het tot de rust bij 0-0, hoewel de score gerust hoger had kunnen liggen.

Na de koffiepauze kreeg Bergen opnieuw een uitstekende kans op de 1-0. Smoje raakte de bal in de eigen zestien met de hand en moest toezien hoe Datti zich achter de daaropvolgende penalty zette. De Nigeriaanse topscorer zag zijn inzet echter gestopt worden door Herpoel. Twintig minuten voor tijd kreeg de thuisploeg dan toch de verdiende voorsprong. Goussé wist een knappe voorzet van Ingrao binnen te leggen. Daar blijf het ook bij, want het slotoffensief van Gent leverde niets op.

Gent blijft zo steken op een voorlopige 6e plaats. Bergen klimt ondertussen uit de degradatiezone, maar concurrent Brussels kan morgen weer over de Walen springen.