Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Stade du Tivoli
Brussels verliest kostbare punten
bernie de vuyst

Brussels kwamen niet tot scoren bij La Louvière. Daar was de sterk keepend Proto voor een groot deel verantwoordelijk voor. Een penaltydoelpunt van de Wolven vlak voor tijd was voldoende voor de zege.

Het was lang wachten op het eerste doelgevaar. Op het kwartier kwam Culek dan oog in oog met Proto, De Rode Duivel bewees nog maar eens zijn plaatsje in de Gouden Elf te verdienen.

Vanaf het midden van de (zeer matige) eerste helft nam de thuisploeg het heft in handen. Dat resulteerde in doelrijpe mogelijkheden voor Eloi die zijn voornaamste poging op de paal zag belanden. Enkele minuten voor rust onderscheidde Proto zich opnieuw door een kopbal van Brussels-aanwinst De Camargo uit de winkelhaak te zweven.

Het eerste schot tussen de palen na de koffie kwam van youngster Pinelli, Izgi redde met veel bravoure. De jongens van Albert Cartier trokken het laken vervolgens naar zich toe. De inbreng van Murcy zorgde nog voor extra aanvallende impulsen.

In de 68ste minuut waren de Wolven dicht bij de openingstreffer, maar Izgi verhinderde die met een spectaculaire tussenkomst. Daarna was het even windstil op Tivoli. Tot tien minuten voor het einde toen Maton het doelkader trpf. Nog diezelfde minuut hield het doelhout ook De Camargo van een treffer.

In de 87ste minuut viel de beslissing toen Greven invaller Murcy foutief binnen de zestien stuitte: strafschop! Brahami wist wel raad met de elfmeter (1-0), wedstrijd beslist. De doelpuntenmaker mocht nog vroegtijdig gaan douchen toen hij voor de tweede keer geel pakte deze namiddag.

De hoofdstedelingen doen met de puntendeling een slechte zaak in de degradatiestrijd. La Lou daarentegen doet nog steeds mee voor Europees voetbal.