Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Gehavend Lierse haalt punt op Het Kiel
Rudi Zeelmaekers

De troepen van Put waren op papier serieus verzwakt voor de trip naar Germinal Beerschot maar op het veld was daar niet zoveel van te merken. Uiteraard misten de Pallieters wel dirigent Mitu en centrale verdedigers Fassotte en Nikolovski maar de vervangers Dreesen en Nnaji hebben het zeker niet slecht gedaan achterin. Ook Jurgen Raeymaeckers speelde weer een verdienstelijke wedstrijd. Bij Germinal Beerschot kon coach Brys ook nog steeds niet over een volledig fitte kern beschikken en door de schorsingen van Monteyne en De Decker moest er ook bij de thuisploeg gepuzzeld worden.

Opmerkelijk was de gretigheid van ex-Lierse spits Jurgen Cavens. De aanvaller kon in het begin van de wedstrijd vrij koppen maar Van der Straeten was attent. Even later stond Solari aan het kanon maar Luciano kwam gepast tussen. Raeymaeckers kon de rebound niet binnen het doelvlak leggen. Cavens was even later tot twee keer toe dicht bij de openingstreffer maar Lierse bezweek niet onder de Kielse druk. Na 18 minuten kreeg Germinal Beerschot wat het verdiende wanneer Hoefkens een hoekschop mocht binnenkoppen. Na het doelpunt van de thuisploeg zakte het tempo en behalve een poging tot omhaal van Cadu en een schot van Milenkovic gebeurde er niks noemenswaardig in de eerste periode. Lierse slechts 1-0 achter bij de rust en dankzij een alerte Van der Straeten was de kloof niet groter.

In de tweede helft zorgden de bezoekers meteen voor de verrassing. Een voorzet van Smet kwam tot bij Solari en de bordjes stonden weer gelijk. De verdediging van Germinal Beerschot was duidelijk nog niet bij de pinken bij de start van de tweede helft. Lang konden de Lierenaars niet genieten van de gelijkmaker want Lima bracht Germinal Beerschot opnieuw op voorsprong (2-1). Even later voerde Lima een tackle langs achter uit op de benen van een Lierse verdediger. Lima mocht meteen gaan douchen. Onder impuls van vooral Raeymaeckers kwamen de meeste bezoekende aanvallen tot stand. Eerst was een voorzet van laatstgenoemde net niet goed genoeg om Delorge te bereiken voor doel, maar toen Raeymaeckers er in de 75ste minuut in slaagde om doorheen de thuisdefensie te wandelen kon Germinal Beerschot de 3 punten wel vergeten. De voorzet van Raeymaeckers werd beheersd door Solari tegen de netten getikt. In de slotminuten had spits Cadu nog de winning goal aan de voet maar Lierse goalie Van der Straeten voorkwam het gevaar. Lierse haalde verdienstelijk een punt op het Kiel.