Stadion: Stayen
STVV en Moeskroen maken er leuke pot van
Yves Dekoning

STVV - Moeskroen 3-2

Sint Truiden heeft in een leuke wedstrijd de maat genomen van Moeskroen. Het ziet er naar uit dat de Haspengouwse club nu eindelijk vertrokken is.

Bij STVV verscheen nieuwkomer Dimitri De Condé aan de aftrap, maar het was Moeskroen dat al na vijf minuten de weg naar de netten wist te vinden. De verdedigers van Sint Truiden waren nog niet wakker en Marcin Zewlakow mocht vrij de 0-1 binnenkoppen. De thuisploeg prikte meteen terug. Amper een minuut later wezen de bordjes al 1-1 aan. Tamas Hajnal mikte een vrije trap voorbij doelman Francky Vandendriesche. In de tiende minuut was het weer genieten voor het publiek. Met een kopbal werkte Jari Niemi een schitterende aanval van De Condé en Hajnal af. Op het half uur kwamen de Kanaries 3-1 voor. Niemi verlengde een voorzet van Hajnal tot bij Kris Buvens. De middenvelder gaf zijn ploeg wat meer ademruimte.

Na de koffie werd het terug spannend. In de 53ste minuut schilderde Koen De Vleesschauwer een vrije trap in de winkelhaak. En meteen werd het bijna 3-3, maar Zewlakow vond de dwarsligger op zijn weg. Moeskroen ging nu op zoek naar de gelijkmaker, maar ook STVV bleef stevig meespelen. Hierdoor kwamen er kansen aan beide kanten. Samuel Ipoua kreeg nog een schitterende gelegenheid om er 4-2 van te maken, maar Vandendriesche hield de bezoekers in de match. Tevergeefs, ondanks een slotoffensief van Moeskroen won Sint Truiden met 3-2.