Datum: 13/02/2005 15:00
Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Stade Charles Tondreau
Bergen haalt uit tegen Lierse

Bergen zette vannamiddag zijn schitterende reeks verder en stuurde Lierse met een kater naar huis. In het Stade Charles Tondreau won de thuisploeg met 4-1. Grote man bij Bergen was nieuwkomer Jeremie Njock.

In de beginminuten viel er amper iets te zien, aangezien beide ploegen zich eerst moesten aanpassen aan het besneeuwde en modderige veld. Het was Bergen die de aanpassing het best verteert en op voorsprong kwam. Het was de Kameroener Njock die na 14 minuten een voorzet van Schaessens binnenkopte. Njock raakte in extremis speelgerechtigd en is daarmee de 31ste speler die dit seizoen de kleuren van Bergen draagt. Lierse was aangeslagen en de Draken namen het spel in handen. Goussé miste echter de kans op 2-0.

We moesten 25 minuten wachten op de eerste echte kans van Lierse; een trap van Imschoot werd door Bergen-goalie Berthelin gepareerd. Even na het half uur was het dan toch raak voor de Pallieters. Mitu zette twee verdedigers in de wind en waar iedereen een voorzet verwachtte, krulde hij de bal in de verste hoek. La Place liet even voor de rust een kans op de 2-1 liggen, zodat we met een gelijkspel de kleedkamers binnengingen.

In het begin van de tweede helft zochten beide ploegen naar de voorsprong. Berthelin redde een schot van Thompson, terwijl aan de overkant Goussé net over besloot. Het waren dan toch de Draken die op voorsprong kwamen. La Placa vertrok al dan niet in buitenspel en maakte er 2-1 van. Even later kreeg diezelfde La Placa de kans op de 3-1, maar hij miste die. Lierse ging op zoek naar de gelijkmaker, maar pogingen van Mitu en Thompson leverden niets op. Het was echter Bergen die scoorde. Dit via debutant Njock die zich direct bewees. Hij vormde met La Placa een dodelijk duo. Lierse was geheel van slag en kon niets meer terug doen. De nachtmerrie was compleet toen Goussé er met een kopbal op hoekschop van La Placa 4-1 van maakte.

Met deze overwinning doet Bergen een schitterende zaak in de strijd om het behoud. Het heeft nu drie punten voorsprong op KV Oostende en heeft bovendien nog een match te goed. Echter ook hebben Sint-Truiden en Germinal Beerschot slechts twee punten meer dan de Draken. Lierse blijft verder als een grijze muis door onze competitie wandelen en bezet momenteel plaats tien.