Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Freethiel
Ook gelijkspel voor Beveren en Moeskroen
Julie Néman

Beveren - Moeskroen was de productiefste match van vanavond met vier goals. Beide teams waren elkaar goed gezind want de doelpunten werden eerlijk verdeeld. Beveren-trainer Helleputte miste Seka en Copa, die allebei geblesseerd waren.

De wedstrijd is nog maar tien minuten oud, wanneer het eerste doelpunt valt. Sanoko is de gelukkige die de bal voorbij Vandendriessche mag tikken. 1-0 voor de thuisploeg. Beveren vindt dat ene goaltje niet genoeg en blijft resoluut voor de aanval kiezen. De 2-0 zat er aan te komen, totdat De Vleeschauwer daar anders over beslist en de 1-1 op het scorebord zet. Beveren probeert terug te vechten. Vooral Romaric doet zijn duit in het zakje. Net voor affluiten stuurt hij nog een hard schot naar Vandendriessche, maar de 2-1 kwam er niet.

We zijn vijf minuten ver in de tweede helft wanneer Zewlakow, op aangeven van Hempte, alleen voor doel komt en de 1-2 gewoon niet meer kan missen. In de 60e minuut is het even alle hens aan dek wanneer Sanogo en Diallo een onderlinge oorlog uitvechten. Romaric mengt zich in de strijd en dat levert hem een gele kaart op. Vooral scheidsrechter Goudeseune moet het ontgelden. Moeskroen ruikt de overwinning en vooral Hempte wou graag de 1-3, maar zijn schot strandt op de paal. Beveren ziet die 1-3 liever niet komen en Romaric belet dat de bezoekers de drie punten mee naar Moeskroen nemen, wanneer hij via een vrije trap de 2-2 veilig stelt. Die gelijke stand is ook meteen de eindstand.