Datum: 12/02/2005 20:00
Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Het Kuipje
Brussels wordt hekkensluiter

Westerlo en Brussels maakten er een saaie wedstrijd van, die beslist werd door een doelpunt van David Paas. Westerlo blijft in de middenmoot, Brussels wordt door de winst van Oostende alleen laatste met 14 punten.

Brussels startte met Snelders weer in de basis. Na een lange blessure kwam de kleine spits in de plaats van de geschorste Zezeto. Bij Westerlo kreeg Utaka weer het vertrouwen van Ceulemans, ondanks zijn zwakke prestatie vorige week.

De eerste helft was er een om snel te vergeten. Brussels had enkele kansjes via De Camargo (kopbal), Snelders (zijnet) en Sels (over). De thuisploeg deed niet veel beter, al was ze het dichtst bij de openingstreffer. Chris Janssens pakte uit met een schot in één tijd, maar Crasson kon de bal uit het doelvlak houden. Beide ploegen gingen de rust in met een al bij al logische 0-0.

Ook de tweede helft bood weinig opwinding. Enkel de wind en de regen leken er echt voor te gaan. Na tien minuten kreeg Westerlo toch een grote kans: Paas met de pass voor Janssens, diens schot werd door Izgi gered. De hoekschop werd door de grote Haraldsen naast gekopt. Op het uur werd Utaka, die weer niet kon overtuigen, vervangen door Keenan. Een kwartier voor tijd gaf die de bal vanop links aan Paas, die droog in de linkerhoek schoot. Brussels reageerde tweemaal via Culek: de verdediger schoot tot tweemaal op doel, maar zijn eerste poging werd nog van de lijn gewerkt, en zijn tweede schot strandde op het doelhout. Pech voor de bezoekers, maar zij zijn nu de nieuwe rode lantaarn. Geen goede avond voor de hoofstad dus...