Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Stade du Tivoli
La Louvière en Lokeren spelen gelijk
Julie Néman

Lokeren moest vanavond naar La Louvière, het zwarte beest van vele eersteklassers. Daar was vandaag echter niets van te merken, want veel was er op Tivoli niet te beleven. Pas na twintig minuten kregen we een eerste actie met Tailson, maar deze kopte de bal recht op Proto. Veel werk hadden de doelmannen niet, want de passes kwamen vaak niet aan, wat misschien ook wel te wijten was aan de slechte staat van het veld. Pas twintig minuten later mogen we weer notities maken na een grote doelkans voor Ademilson. Proto was echter bij de pinken en voorkwam zo de voorsprong voor de bezoekers. Ook de rebound van Kristinsson ging niet tussen de doelpalen. We gaan rusten met een 0-0-gelijke stand.

De tweede helft was niet veel beter dan de eerste. Het doelgevaar kwam meestal voort uit stilstaande fases. In de 54e minuut was er een vrije trap met Pinelli, maar Toyes kopte tegen de lat. La Louvière wilde duidelijk de drie punten thuis houden en kwam ook het felst uit de kleedkamers. Goals vielen er echter niet. Eén minuut voor afsluiten kreeg Zoundi nog een reuzekans, wanneer hij allen voor Proto verschijnt, maar de bal wil er niet in en we krijgen dus een 0-0 als eindstand.