Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Stade Charles Tondreau
Bergen troeft zwak La Louvière af
Tonnelier Caroline

Rode lantaarn Bergen kende in de Henegouwse derby weinig moeite met een tegenvallend La Louvière.  De Wolven legden de buren heel weinig in de weg en Bergen haalde het uiteindelijk met 4-1.  Datti scoorde twee keer.
Jos Daerden kon geen beroep doen op de geschorste Billy en de gekwetste Mirri.  Junior kwam terug in de ploeg.  Cartier begon opnieuw met zijn type-elftal, maar gaf de jonge Leurquin wel een nieuwe kans.  La Louvière begon het best aan de partij, die met wat vertraging begon.  Doelman Berthelin moest in de vijfde minuut al tussenkomen op een kopbal van Maton.  Aan de overkant kreeg Datti even later een enorme kans, maar de Bergense topschutter trapte onbegrijpelijk naast.  Na een dik kwartier was het dan toch raak voor de thuisploeg.  Datti bood Goussé de openingstreffer aan en die miste niet.  Tien minuten voor de rust verdubbelde Milas na een verwarde fase de score.  Met een achterwaartse kopstoot klopte hij Proto.  Nog geen vijf minuten later kwam La Louvière vrij onverwacht terug in de wedstrijd.  Clamy werkte op aangeven van Brahami voorbij Berthelin.  Nog voor de rust vergrootte Bergen de kloof opnieuw tot twee doelpunten.  Datti kopte een vrije trap van Schaessens tegen de netten.  Enkele La Louvière-fans dropen na dit doelpunt al teleurgesteld af.

Kort na de rust besliste Datti de wedstrijd definitief.  De verdediging van La Louvière legden de Nigeriaan en zijn spitsbroeder Goussé opvallend weinig in de weg.  Na dit doelpunt bloedde de wedstrijd stilaan dood.  De thuisploeg was tevreden met de 4-1 en La Louvière leek niet de intentie te hebben om op zoek te gaan naar een beter resultaat.  Bergen springt dankzij deze belangrijke zege over Oostende en Brussels naar de 16e stek.  La Louvière heeft op de 8e plek niets meer te winnen of te verliezen.