gntKAA Gent
cerCercle Brugge
0-1
1-1
Datum: 09/04/2005 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Jules Ottenstadion
Gent kan weer niet winnen
Tonnelier Caroline
| 0 reacties
Gent kan weer niet winnen
Foto: © SC

AA Gent heeft op eigen veld verloren van Cercle Brugge en verdwijnt door deze tweede opeenvolgende nederlaag uit de top-vijf.  De West-Vlamingen kwamen al vroeg in de eerste helft op voorsprong, maar de thuisploeg kwam terug in de wedstrijd na een own-goal van Viane.  Invaller Pivaljevic bezorgde zijn ploeg uiteindelijk nog de drie punten tegen een zwak Gent.

Bij AA Gent waren Vrancken en Laybutt onzeker, maar beide spelers konden uiteindelijk toch starten.  De herstelde Pivaljevic begon op de bank.  De wedstrijd begon met wat vertraging omdat er een gat in een van de doelnetten zat.  Cercle begon het best aan de partij, met een poging van Roiha in de zesde minuut.  Runje pakte in twee tijden.  In de 10e minuut was het wel raak voor de bezoekers.  Een schot van Dekelver week af op Smoje en verraste doelman Runje.  De thuisploeg kon niet echt reageren op deze achterstand.  Alleen Martens was twee keer gevaarlijk, maar Mollez kwam de eerste keer goed tussen en de tweede keer schoot de ex-speler van Club Brugge over.  Cercle hield de wedstrijd goed in handen, zonder zelf veel te dreigen.  Roiha werd tijdig afgestopt door Verschuere en vlak voor de rust had Runje weinig moeite met een schot van Meyssen, die opnieuw gevolgd werd door scouts van Murcia.  

In het begin van de tweede helft stak Cercle-kapitein Viane de thuisploeg een handje toe.  Na een kopduel met Jbari kreeg hij de bal ongelukkig op de voet en verraste zijn eigen doelman.  Een kwartier later kwamen de Bruggelingen terug op voorsprong.  De pas ingevallen Pivaljevic werkte op aangeven van Boi een counter koelbloedig af.  Kort daarna kreeg De Beule een unieke kans op de gelijkmaker, maar hij schoot voor open doel over.  Twintig minuten voor het einde zag de situatie er helemaal uitzichtloos uit voor AA Gent, na de uitsluiting van Laybutt.  Hij kreeg de rode kaart nadat hij Dekelver net buiten het strafschopgebied onderuit haalde.  Toch was de thuisploeg nog een aantal keer gevaarlijk.  Eerst was Mollez sneller dan Boussoufa, maar even later claimden de Buffalo’s een strafschop na een fout op de Nederlander.  Scheidsrechter Breda legde de bal echter niet op de stip.  Beide ploegen kregen in de slotfase nog één kans op een doelpunt.  Dekelver knalde in één tijd op de lat en Jbari besloot in de slotminuut in het zijnet.  Cercle komt door deze overwinning voor het eerst sinds lang in de eerste kolom terecht.  AA Gent zakt weg naar de zesde plek en moet de Europese droom stilaan opgeven.