Germinal Beerschot
wesWesterlo
1-0
Datum: 09/04/2005 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
GB met het schaamrood op de wangen
Jan Martynowski
| 0 reacties
GB met  het schaamrood op de wangen
Foto: © SC

Dankzij een weggeefdoelpunt van Karel Snoeckx hield Germinal Beerschot de drie punten thuis tegen Westerlo. Voetbal moest het daarvoor niet tonen, en ook Westerlo knoeide lustig mee. Het doelpunt was dus typerend voor de hele match.

Mits een zege kon de thuisploeg definitief afstand nemen van de staart van het klassement. De Decker begon verrassend op rechts, waardoor Thompson voor het eerst aan een wedstrijd begon, in het centrum van de verdediging. De bezoekers hadden niets meer te winnen of verliezen. Paas, Utaka en Ba waren gekwetst, Mennes geschorst.

De thuisploeg begon iets beter aan de wedstrijd, en na drie minuten al probeerde Cavens Bourdon te verschalken met een afstandsschot. Die liet zich echter niet kennen, en pakte eenvoudig. Even later loodste Janssens Coelho mooi door de buitenspelval. De lijnrechter vlagde de kleine spits echter onterecht af. Geluk voor de ratten, want de Braziliaan had vrije baan naar zijn landgenoot Luciano. En op het kwartier hadden de mannekes nog meer geluk: Bourdon werkte een volstrekt ongevaarlijke terugspeelbal van Verheyen tegen de voeten van de aanstormende Karel Snoeckx. Tot eenieders verbazing rolde de bal tergend traag over de doellijn. Westerlo liet zich niet kennen en mocht even later een vrijschop nemen van zo'n 20 meter afstand. Luciano werkte de vlam van Janssens evenwel weg. Dat was alles wat er tijdens de eerste helft te beleven viel, tenzij u natuurlijk houdt van lukraak getrapte over en weer vliegende ballen.

Maar, optimist als we zijn, de tweede helft kon alleen maar beter worden. Maar ook dat bleek een pijnlijke vergissing; pas na 20 minuten kon de ingekomen Henk Vos met een lage vrije trap Bourdon aan het werk zetten. Gezien Westel niet kwam probeerde de thuisploeg dan maar het bevrijdende tweede doelpunt te maken. Cruz zette Vos alleen voor Bourdon, maar de oude krijger was net iets te laat op de bal. Even later kon dezelfde Vos weer alleen naar Bourdon, maar hij vergat te schieten en verkoos het leer aan Prince te geven, die met de voorzet niets kon aanvangen.

Was dat alles? Neen, Cruz en Messoudi probeerden onder mekaar nog het record 'hoe dribbel ik zo veel mogelijk man met zo min mogelijk doelgevaar' te verbeteren. Goede voetballers, dat is waar, maar een pass is net zo belangrijk als een dribbel. Gelukkig toonde Westerlo nog iets minder dan de ratten, zodat de drie punten thuis bleven.

Westerlo blijft hierdoor rustig in de middenmoot. Germinal Beerschot is nu definitief gered, met acht punten meer dan de voorlaatste. 

Extra: reactie Henk Vos (video)

Extra: persbabbel