Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Freethiel
Beveren meeste balbezit, Anderlecht wint
Dirk Pieters

Anderlecht kon een goede zaak doen in het klassement indien het won op het veld van Beveren. De thuisploeg kon het eerder ploegen als Club Brugge en Standard al heel moeilijk maken voor en wou zich ook vandaag bewijzen.

Beveren begon goed aan de wedstrijd. Sanogo kreeg na vijf minuten een goede kans, maar Olivier Deschacht was net op tijd terug. Rond het kwartier kreeg ook Anderlecht een kans, maar het schot van Walter Bassegio ging over. Rond de twintigste minuut opnieuw Sanogo, maar zijn stiftertje werd mooi gepakt door doelman Proto
De wedstrijd ging goed op en neer. Net na het halfuur was er een heet standje voor het doel van Beveren. Wilhelmsson zette hard voor, Joseph-Augustin gleed de bal bijna in eigen doel, maar kon nog net voor Jestrovic ontzetten.
Een mooie tegenaanval van Anderlecht zorgde voor een even mooi doelpunt. Nenad Jestovic schoot de bal hard voorbij doelman Copa. In Beveren konden ze gaan rusten met een 0-1 stand. Anderlecht had het zeker niet gemakkelijk met de Ivorianen.

In de tweede helft had het Beveren het meeste balbezit. Anderlecht loerde op de counter en liet de thuisploeg komen. Weinig kansen in de tweede helft. Een kwartier na rust een schot van Gervinho, maar Proto had er geen problemen mee. Met nog een kwartier te gaan kon Vanden Borre net niet aan een voorzet van Wilhelmsson. In de slotfase kreeg Beveren nog twee kansen, maar Gervinho en Dissa konden niet scoren.

Anderlecht wordt zo voorlopig leider in de Jupiler League, maar kan die plek morgen alweer kwijt spelen aan Standard. [AN]