Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse kan niet meer winnen
Ruben Claesen

Zulte Waregem blijft maar winnen, nu moest ook Lierse voor de bijl. Het is al van 14 augustus geleden dat de Pallieters nog eens wonnen.

Paul Put moest het zien te rooien zonder Daniel Cruz en Tony Vairelles, beiden geblesseerd. Zijn collega Francky Dury deed het met dezelfde elf als twee weken geleden.

Lierse begon het beste, Tohoua had de eerste kans, maar besloot in twee keer toe naast. Zoals geweten speelt Zulte Waregem steeds uit een stevige organisatie, tegen Lierse was dat niet anders. Na tien minuten kwamen de bezoekers een eerste keer dreigen. Een één-twee tussen Sergeant en Meert, die het ook nog afwerkte en Essevee op voorsprong trapte. De Pallieters waren niet meteen aangeslagen en sprokkelden enkele kansjes bij elkaar, maar Tohoua en Mrdja kregen het leer niet voorbij Merlier. Na dik twintig minuten scoorde Zulte Waregem een tweede keer, maar de aanval werd wegens buitenspel afgekeurd.
Lierse herpakte zich via Yakovenko, maar ook hij kon de gelijkmaker niet potten. Op slag van rust nog een vrije trap van Krunoslav Lovrek, Merlier stond paraat. We gingen rusten met 0-1, ondanks een beter spelend Lierse en een sterke Adolph Tohoua.

Lierse startte de tweede helft met goede voornemens: in een warrige fase voor het doel van Merlier konden Mrdja en Yakovenko niet afronden. Zulte Waregem beperkte zich tot verdedigen en kwam er sporadisch uit. Op het uur nog eens Lierse, maar het was weer Merlier die het schot van Yakovenko pareerde. Naar het einde toe vielen er steeds meer gaten, iets waar Zulte Waregem dankbaar gebruik van maakte. Salou Ibrahim besloot eerst nog voorlangs, maar vijf minuten later was het dan toch raak. Meert en Salou mochten samen oprukken, Salou rondde af. 0-2, match beslist. Lierse probeerde nog, maar verder dan een halve kans van Imschoot kwamen de geelzwarten niet. [AN]