Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Edmond Machtensstadion
Dekelver velt ex-club
Tonnelier Caroline

FC Brussels is er ook tegen Cercle Brugge niet in geslaagd zijn eerste thuisoverwinning van het seizoen te behalen.  Integendeel, het waren de West-Vlamingen die hun eerste zege buitenshuis mochten vieren.  Cercle haalde het 1-2 dankzij twee treffers van Dekelver.  Culek scoorde in de slotfase nog tegen.

Bij FC Brussels startte De Camargo, vooraf nog onzeker, in de basis.  De bezoekers konden geen beroep doen de geblesseerde MeyssenDieter Dekelver zag zijn geslaagde invalbeurt tegen Moeskroen beloond met een basisplaats.  Tegen zijn ex-club bedankte de spits meteen voor het vertrouwen.  Op aangeven van Stijn De Smet prikte hij al na zes minuten de openingstreffer tegen de netten.  De thuisploeg ging meteen op zoek naar de gelijkmaker, maar Culek kopte over en even later stuitte De Camargo op doelman Vandendriessche. Cercle was zelfs nog het dichtst bij een tweede doelpunt.  Colpaert moest een poging van Vandenbussche op de lijn redden.  Aan de overkant kon Kristof Snelders iets voor het halfuur dan toch de netten laten trillen.  Het doelpunt werd echter afgekeurd wegens een fout op Vandendriessche.  Verder kwam een weinig overtuigend Brussels in de eerste helft niet meer.

Brussels-coach Cartier greep aan de rust in door Peto en Espartero te vervangen door Gorius en Selemani.  De thuisploeg begon in elk geval beter aan de tweede helft en kwam al na tien minuten dicht bij de gelijkmaker toen De Camargo op de paal schoot.  Cercle had het in die tweede helft moeilijker, maar kon opnieuw rekenen op een trefzekere Dekelver.  Een kwartier voor het einde zorgde hij voor de veilige 0-2 voorsprong.  Even later bracht Culek toch nog wat spanning in de partij.  Na een redding van Vandendriessche op een kopbal van De Camargo zorgde hij in de rebound voor de aansluitingstreffer.  Het bleef bij 1-2, meteen de tweede overwinning op rij voor Cercle Brugge.  De West-Vlamingen doen zo een schitterende zaak in de rangschikking.  Groen-zwart staat voorlopig samen met Beveren en Brussels op een gedeelde elfde plaats.   [AN]