Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Le Canonnier
Moeskroen vernedert Germinal Beerschot
Jan Martynowski

Moeskroen versloeg in een matige partij Germinal Beerschot met 4-1. Het venijn van de wedstrijd zat hem in de staart: in het laatste halfuur werd liefst viermaal gescoord.

De inzet was bekend: de winnaar kon iets geruster ademen, de verliezer zonk weg in de absolute staart van het klassement.

Het was Moeskroen dat die les het beste begrepen had. Na amper twee minuten knalde Oussalah de bal voorbij Bram Verbist, vervanger van de geschorste Luciano. Germinal Beerschot aangeslagen natuurlijk, maar even later kon Oztürk dreigen op vrije trap. Wat hem tegen KVSK United nog lukte, ging niet in Henegouwen: de bal ging over. Even later kon Noukeu nog dreigen voor de thuisploeg, maar ook hij kreeg de bal niet in het kader. Moeskroen speelde vlot en gezond agressief, en gaf de bezoekers weinig kansen. Pas op het halfuur kon Snoeckx - nog eens gestart - dreigen, maar Noukeu kon nog net ontzetten. Moeskroen probeerde nog wel, en zag twee treffers afgekeurd na voorafgaande fouten.

De tweede helft begon met een beter Germinal Beerschot. Josemar Gil stuitte tot tweemaal toe op een goede Luzi, de bezoekers vatten eindelijk wat moed. Lang duurde dat echter niet. Een eigen doelpunt van Monteyne deed Germinal Beerschot definitief de nek om. Het werd zelfs nog een afstraffing. Tailson versierde eerst nog een strafschop, gescoord door Custovic, en scoorde dan zelf de 4-0. In de laatste minuut kon Tosin Dosunmu nog tegenscoren.

Een schamele troost voor Jos Daerden. Na één derde van de competitie is het duidelijk: Germinal Beerschot staat terecht op de voorlaatste plaats en speelde weer zonder bezieling. Als het zich niet herpakt tegen Brussels zal het een heel seizoen strijden worden tegen de degradatie. En Moeskroen? Dat haalt een pak vertrouwen na deze broodnodige driepunter. [AN]