Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Germinal Beerschot troeft Lokeren af
Philippe Crols

Germinal Beerschot en Lokeren hebben vrijdagavond speeldag zeventien op gang getrapt. Beide ploegen leken lange tijd de punten te gaan delen, maar Igor Lolo bezorgde Germinal Beerschot toch nog de overwinning. In de eerste helft had Bouchouari de openingsgoal van Dosunmu al geneutraliseerd.

De wedstrijd begon zeer langzaam. Een kopballetje van Kris De Wree was zowat het meest opwinde feit gedurende het eerste kwartier. Veel viel er dus niet te beleven, maar net na dat eerste kwartier viel er wel meteen een doelpunt. Tosin Dosunmu glipte door de bezoekende buitenspelval en kon de 1-0 voorbij Jugoslav Lazic in doel trappen. Wie dacht dat de wedstrijd nu echt op gang was gekomen kwam bedrogen uit. Lazic moest enkel eens een gevaarlijke voorzet van Mohamed Messoudi onderscheppen en Gil claimde ook nog eens een strafschop. Scheidsrechter Gumienny legde de bal terecht niet op de stip. Tien minuten voor rust wist Lokeren het evenwicht te herstellen. Hakim Bouchouari trapte de bal in de volley voorbij Luciano mooi in doel, 1-1. Voor het overige viel er niet al te veel meer te noteren in een weinig opwindende eerste helft. Rusten deden beide ploegen dan ook met een 1-1-ruststand.

Aanvankelijk was er weinig beterschap na de rust. Het was eventjes wachten vooralleer Dosunmu de bezoekende doelman nog eens op de proef wist te stellen. Een beetje later was ook Gil nog eens gevaarlijk, maar zijn schot ging naast. Stilletjes aan kwam er toch wat meer animo in de wedstrijd. Echt grote kansen vielen er evenwel niet te noteren. Killian Overmeire en Messoudi probeerden het ook eens vanop afstand, maar doelpunten vloeiden er niet uit voort. Na de kleine opleving kabbelde de wedstrijd rustig verder. Een gelijkspel leek een logisch resultaat te gaan worden, maar daar dacht Igor Lolo tien minuten voor tijd toch eventjes anders over. Hij kopte de 2-1 voorbij Lazic in doel. Lokeren probeerde nog om een slotoffensief te starten, maar dat leverde niet echt veel meer op en dus bleef het bij die 2-1 voor de thuisploeg.

Germinal Beerschot doet uiteraard een zeer goede zaak. Het is nog altijd zestiende, maar vindt voorlopig wel aansluiting met de brede middenmoot. Het staat voorlopig zelfs maar op vier punten van een plaats in de linkerkolom. De Antwerpenaren hebben natuurlijk wel een wedstrijd meer gespeeld. Lokeren van zijn kant ziet waarschijnlijk de top-4 na deze speeldag verder uitlopen. In het slechtste geval staan de Waaslanders zondagavond pas op een zevende plaats.