Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Stade du Tivoli
Westerlo verslaat bleek La Louvière
Ruben Claesen

La Louvière wist geen gevolg te breien aan de goede reeks die het onder trainer Bodart neerzette; Westerlo zegevierde met droge 0-3-cijfers. De uitslag geeft perfect het verloop van de wedstrijd weer: de thuisploeg kreeg werkelijk niets klaar, de kansen en uiteindelijk de doelpunten van Ntuka, Coelho en De Wilde waren voor Westerlo. Al moet gezegd worden dat de laatste twee goals buitenspelgevallen waren, niet opgemerkt door de lijnrechter.

La Louvière miste Montoya en Bosak, beiden waren geblesseerd. Aco Stojcov was hersteld van zijn knieblessure, maar begon op de bank. Bij Westerlo waren Elejiko, Delen en Evens nog steeds geblesseerd, Van Imschoot nam de plaats in van Van Arwegen.

De eerste helft begon het best voor de bezoekers, Coelho trapte een eerste keer op doel, Cordier ging goed plat. De beginfase was duidelijk voor de Parel der Kempen, zo probeerden Utaka, Janssens, Ntuka en Wagemakers wel, maar Cordier liet telkens zien dat hij een goede vervanger is van Silvio Proto. La Louvière kon daar niet echt veel tegenover stellen, enkel een schitterend schot van Egutu Oliseh  was gevaarlijk, Gaspercic voorkwam een achterstand. De rust werd zonder doelpunten bereikt.

Na de rust zagen we in vier minuten drie goede kansen. Na vijf minuten in de tweede helft ging Utaka voorbij Cordier, maar de Nigeriaan week te ver uit waardoor Blay de bal van de lijn haalde. Nauwelijks twee minuten later kreeg diezelfde Utaka een nog grotere kans, maar voor een leeg doel trapte hij op de paal. Als u dacht dat het niet meer erger kon, heeft u het goed fout, want even later overklaste Jbari zowaar Utaka, hij schoot onbegrijpelijk over. Utaka werd dan gewisseld voor Björn De Wilde, en Westerlo kwam rond het uur op voorsprong. Ntuka trapte een voorzet van De Wilde mooi binnen. La Louvière kon niks terugdoen en vijf minuten voor tijd werd het 0-2. Op aangeven van De Wilde kon Jaja Coelho de beslissing tegen de netten trappen. Eén minuut voor tijd werd het zelfs 0-3 door supersub De Wilde, ook al op aangeven van een wissel, Steven Vandenbergh. [AN]