Moeilijke verplaatsingen voor top-drie

Kristof Blomme
| 0 reacties
Moeilijke verplaatsingen voor top-drie
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

We zijn alweer toe aan speeldag 17, de laatste van de heenronde. Zowel bovenin als onderin staan de ploegen heel dicht bij elkaar. Er staan enkele heel interessante matchen op het programma. Vrijdag won Germinal Beerschot met 2-1 van Lokeren. Hierdoor staan de Ratten weer helemaal tussen de mensen. Zaterdag om 18 uur moet Anderlecht naar Zulte-Waregem. Ook Standard en Club Brugge krijgen een zware verplaatsing voor de voeten geschoven. Standard speelt zondag om 13 uur in Gent. Club moet om 18 uur aantreden tegen een herboren Racing Genk. Na dit weekend kan de rangschikking helemaal door elkaar gegooid zijn. 

Nadat Zulte-Waregem dit seizoen al twee keer vrij gemakkelijk Club Brugge opzij zette, mogen ze nu de wei in tegen Anderlecht. De Brusselaars pakten dinsdag hun eerste punten in de Champions League in dertien matchen. In de competitie loopt het echter allemaal nog niet van een leien dakje. Zulte-Waregem speelt een uitstekend seizoen. De promovendus staat voorlopig op een knappe vijfde plaats. De thuisploeg moet aanvoerder Leleu missen die geschorst is. Hij wordt vervangen door Dindeleux. Merlier, Vandendriessche en Breleur zijn nog steeds geblesseerd. Anderlecht moet het doen zonder Bart Goor, ook hij is geschorst. Mpenza, Akin en Legear raken niet fit. 

Moeskroen speelt op eigen veld tegen Beveren. Beide ploegen hebben zestien punten en doen er dus goed aan te winnen, willen ze niet in de problemen komen. De thuisploeg zal het wel moeten stellen zonder Grondin, die geschorst is. Siljak, Fellahi en Grimaldi kijken geblesseerd toe. Beveren, dat nog nooit op Moeskroen kon winnen, moet het nog steeds doen zonder Marco Né. Ook Lardenoit, die sukkelt met de rug, zal er niet bij lopen.

Brussels ontvangt Sint Truiden. De Brusselaars wisselen goeie matchen af met mindere. Toch staan ze op een heel verdienstelijke achtste plaats. De bezoekers uit Limburg staan er een stuk minder goed voor. Na de overwinning van Germinal Beerschot staan ze voorlaatste. Enkel Lierse doet het nog minder goed. Cartier kan geen beroep doen op Theunis en Clement. Die laatste is enkele maanden out. Zaaboub, Sels en Selemani zijn alledrie geschorst. Bij de Kanaries moeten twee spelers geschorst toekijken: De Condé en Debroux. Kalisa, Nys en Belic zitten geblesseerd op de tribune.

Westerlo gaat op bezoek bij La Louvière. De Wolven zijn de ploeg in vorm. Van de laatste vijf matchen wonnen ze er vier. Enkel bij Club Brugge werd verloren. Bodart loodste zijn ploeg zo van de laatste plaats naar plaats vijftien. Westerlo deed het de laatste weken iets minder. Ze staan wel nog steeds op een goeie zevende plaats. De thuisploeg moet enkel Bosak en Baynon missen. Bij Westerlo zijn Delen, Elejiko en Evens niet fit. 

De laatste match op zaterdag is die tussen Cercle Brugge en Charleroi. Beide ploegen lijken goed in de middenmoot te zitten met een elfde en een twaalfde plaats. Toch kunnen ze nog niet helemaal gerust zijn. Groen-zwart kan enkel geen beroep doen op Milosevic en Van Mol. Drie spelers keren terug uit schorsing: Pivaljevic, Pinas en Dewulf. Bij de bezoekers zijn Kere en Detal geschorst. Varga, Chabaud en Theophile zullen er ook niet bij zijn. 

Zondag nemen AA Gent en Standard het tegen elkaar op. De Oost-Vlamingen staan op een ontgoochelende tiende plaats. In de laatste vier matchen konden ze geen punt meer pakken. Standard staat nog altijd gedeeld eerste. Toch lieten ook zij de laatste weken heel wat punten liggen. Net zoals de andere topploegen loopt het op verplaatsing dramatisch. Gent kan niet rekenen op De Beule en Mamouni, die op de strafbank moeten plaatsnemen. Trajcev en Blessing kijken geblesseerd toe. Bij Standard zijn Onyewu, Leonard en Roussel geschorst. Al de rest is speelklaar.

Om 15 uur staat Roeselare - Lierse op het programma. Roeselare speelde al een uitstekend seizoen tot nu toe. Vorige week werd op Standard zelfs 0-0 gelijk gespeeld. Ze staan voorlopig terecht negende. Lierse staat allerlaatste, vier punten achter Sint Truiden. De Pallieters zullen dringend een overwinning moeten pakken. In de laatste dertien matchen behaalden ze slechts zes punten en konden ze niet meer winnen. Bij Roeselare zijn De Vleeschauwer, Barbé en Detremmerie geblesseerd. Lierse moet het doen zonder de geschorste Kacic. Timmermans is nog steeds out. 

Zondagavond staat om 18 uur de topper tussen Genk en Club Brugge op het programma. De Limburgers staan slechts twee punten achter Club en wippen, mits winst, dus over blauw-zwart. Club haalde in de laatste Champions League match een bemoedigend puntje tegen Bayern Munchen. In de competitie loopt het echter nog heel stroef. Claessens, Vandooren, Cornelis en Daerden moeten nog steeds toekijken. Vandenbergh begint waarschijnlijk weer op de bank. Bij Club zijn Lange en Leko out. Ook Stijnen, De Cock, Valgaeren, Klukowski en Blondel kunnen nog niet gerecupereerd worden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties