Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Edmond Machtensstadion
Brussels-STVV: Een dikke nul
Philippe Crols

FC Brussels en Sint Truiden hebben zaterdagavond de punten onder mekaar verdeeld. Dat mag geen wonder zijn voor de mensen die de wedstrijd gezien hebben. De wedstrijd stelde helemaal niets voor en eindigde dan ook op 0-0.

Over de eerste helft kunnen we zeer kort zijn. Na een dikke twintig minuten werd Kris Buvens als vervangen ten voordele van Jari Niemi. Verder kregen Kirstof Snelders voor Brussels en Ilija Stolica en Désiré Mbonabucya voor Sint Truiden een gele kaart onder hun neus gestopt. Als u weet dat dit de meest opwindende feiten gedurende de eerste 45 minuten waren, dan weet u het allicht wel. Rusten deden we dan ook bij 0-0.

Op naar beterschap in de tweede helft dachten de aanwezige toeschouwers en dat leek er ook aan te gaan komen. Na een kleine tien minuten spelen kopte Richard Culek voor de thuisploeg een vrijschop van Mario Espartero net over het Limburgse doel. Dan was het lange tijd wachten vooralleer we nog eens wat te zien kregen. Eerst moest Frank Boeckx redding brengen op een poging van Igor De Camargo en aan de overkant waagde ook Tamas Hajnal zijn kans. Zonder succes evenwel. Tien minuten voor tijd vielen de beste kansen te noteren. Eerst trapte weer Hajnal net naast en voor Brussels was weer De Camargo gevaarlijk. Zijn poging werd door Cyril Ramond van de lijn geveegd. Het bleef echter 0-0 en dat was het enige juiste resultaat.

Sint Truiden schiet met dit punt al bij al weinig op. Het blijft voorlaatste, maar telt wel amper vijf punten minder dan de nummer 10 en dat is Roeselare. Brussels op zijn beurt mist de kans om de sub-top in het vizier te houden, maar handhaaft zich wel makkelijk in de middenmoot.