Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Le Canonnier
Beveren buigt achterstand om
Dirk Pieters

Beveren won op het veld van Moeskroen met 1-3. Toch kwamen de Waaslanders in de eerste helft op een 1-0 achterstand. Beveren boog in de tweede helft de achterstand om en doet door deze overwinning een goede zaak in het klassement. De bezoekers wonnen nog nooit op het veld van Moeskroen.

In de eerste helft was Moeskroen duidelijk de betere ploeg. De eerste echte kans kwam er na achttien minuten, maar het schot van Tailson werd makkelijk gestopt door doelman Copa. De thuisploeg bleef baas en kwam dicht bij een doelpunt, maar zowel Noukeu als Oussalah konden niet afwerken. Iets over het halfuur was het dan toch raak. Oussalah kon een losgelaten bal van Copa in doel werken na een gekraakt schot. Een verdiende voorsprong voor Moeskroen. Voor de rust kregen beide ploegen nog één kans. Augustin trapte een vrije trap in de armen van Luzi en Noukeu zette Copa nog eens aan het werk.

In de tweede helft waren de eerste twee kansen evenveel doelpunten. Beveren pakte uit met een counter, nadat Custovic in het strafschopgebied neergetrokken werd. De bal kwam bij Dissa, die Moeskroen-doelman Luzi kansloos liet. Amper enkele minuten later was het Diallo die de score verdubbelde. Van 1-0 naar 1-2 in een goede tien minuten. Moeskroen reageerde meteen, maar Tailson en Sanchez lieten de kansen opnieuw liggen. Bij Beveren gingen ze er beter in. In de 78e minuut beliste Dissa de wedstrijd. Beide ploegen kregen geen kansen meer en zo won Beveren uiteindelijk toch met 1-3 op het veld van Moeskroen. [AN]