Germinal Beerschot
wesWesterlo
Datum: 13/08/2005 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
De Wilde doet het Kiels licht uit
Jan Martynowski
| 0 reacties
De Wilde doet het Kiels licht uit
Foto: © SC

Westerlo won zaterdagavond van een ontstellend zwak Germinal Beerschot. De thuisploeg kreeg in 90 minuten geen enkele bal tussen de palen. Wat een contrast met een sterk Westerlo, dat domineerde en het de ratten constant moeilijk maakte. Bjorn De Wilde zorgde met een heerlijk doelpunt voor het orgelpunt. Als supersub, wat had u gedacht... Nog een opvallend feit: de stroompanne van een kwartier.

Een aardig vol Kiel, veel mensen die voor de eerste keer kwamen kijken, het debuut van Dosunmu. De thuisploeg was er klaar voor. De bezoekers zaten vol vertrouwen na de eerste wedstrijd van het seizoen, en hoopten op dit elan door te gaan.

Na enkele minuten al was het bijna zover. Utaka werd door de thuisdefensie geloodst, maar enkele nipte maar correcte tackles verdreven net op tijd het gevaar. De bezoekers gingen door op hun elan, en waren constant gevaarlijk. Een knappe omhaal van Janssens ging op het dak van het doel. Verbist, bijzonder onzeker, stak Westerlo nog een handje toe door zijn zwakke uittrappen en onzekere tussenkomsten. Eenmaal trapte hij de bal in de voeten van Utaka, maar die werd tijdig afgestopt. Vijf minuten voor rust liet hij zich weer bijna verrassen door Delen, die met een pegel van ver de lat trof. In tussentijd was de thuisploeg geraakt tot een kopbal op Gaspercic van Snoeckx en een schotje van De Wree. Gaspercic kon tevreden zijn met deze opwarmballetjes. Bij de thuisploeg liepen de spelers elkaar constant in de weg, werden de lange ballen lukraak naar voor getrapt, en kwam een pas over twee meter niet aan. Ozturk, de vervanger van Cruz, liep er ongeïnteresseerd bij.

De tweede helft startte Germinal Beerschot iets beter. De Roeck, ook onzeker, schoot rakelings over, en een volley van Messoudi belandde in de armen van Gaspercic. Na 60 minuten haalde Cvitanovic dan Utaka onderuit. Gelukkig voor hem zonder enige gevolgen. De snedige Utaka was wel een constant gevaar en speelde een mooie wedstrijd. Zijn voorganger bij Westerlo, Dosunmu, deed zijn uiterste best, maar stond compleet op een eiland. Na 65 minuten besloot de verlichting dat het welletjes was, en viel uit. De pauze duurde zo'n tien minuten. Messoudi werd uit zijn leiden verlost en vervangen door Chimedza, en ook Elejiko (Westerlo) mocht nog even opdraven. Een kwartier voor tijd besloot Coelho voorlangs, maar uiteindelijk was het ingevallen De Wilde die de wedstrijd besliste. Met een magistrale volley zette hij de te ver voor zijn doel staan de Verbist voor schut.

Door deze verdiende winst komt Westerlo aan de leiding. Helleputte smeedde een stevig geheel van deze ploeg. Wat een contrast met het ambitieuze Germinal Beerschot. Dat ondertussen misschien spijt heeft dat het De Wilde niet aantrok. De kans dat de ratten met 0 op 9 startten is reëel. Volgende week moeten ze immers naar Anderlecht. Daarna volgen thuis Gent en uit Zulte-Waregem. Brijs zal nog wat moeten sleutelen. Het is te hopen dat Ilie zijn contract al tekende, want na wat hij vandaag zag zal hij nog weinig zin hebben op het Kiel te komen spelen.