Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Stade du Tivoli
Gent blundert op de valreep
Guillaume Belaey

La Louvière en Gent hebben in de openingswedstrijd van de tweede speeldag 1-1 gelijkgespeeld. Een puntendeling die eigenlijk beide ploegen zou moeten bevredigen. Nochtans haalde Gent in de eerste helft een deftig niveau tegen een blijkbaar machteloze thuisploeg.

Bij Gent ontbrak smaakmaker Boussoufa en stond Hakonsen aan de aftrap, bij de Wolven stonden nieuwkomers doelman Cordier en Regerio in de basis.

Aanvankelijk stak een gretig Gent de neus aan het venster via De Beule die Datti wegstuurde, de aanvaller schoot echter nipt naast. Gent nam de wedstrijd in handen, maar de afwerking liet te wensen over. Dat illustreerde Datti, hoewel doelman Cordier knap in hoekschop duwde. Bij die corner kopte Vrancken naast.

Na dit aanvangskwartier trachtte La Louviére daar iets tegenover te stellen. Kansen creëren was er echter niet bij. Vooral op de flanken kon de thuisploeg nauwelijks gevaar ontketenen.

Gent kwam dan weer wel dicht bij de openingstreffer. Lombaerts' kopbal trof echter de lat. Eén minuut later was het niettemin raak wanneer Datti een perfect aangeven voorzet van Mamouni verzilverde na balverlies van Oliseh. Meteen een verdiende voorsprong voor Gent na een weinig spektakelrijke eerste helft. Net voor de rust konden de Wolven een eerste aanval, die naam waardig, opzetten, maar de poging van Sanchez bracht de Gentse defensie in geen gevaar.

Na de hervatting werden bij de thuisploeg Pinelli en Jbari, tot verrassing van velen, vervangen door Baynon en Tiago. Desalniettemin was de eerste kans voor Datti die echter in het zijnet besloot. Langzamerhand begon La Louviére beter in het spel te komen. Na voorbereidende werk van Oliseh knalde Sanchez in de zestien naast de paal. Het betekende zowat de aanzet van een meer strijdlustige thuisploeg waarbij Gent zich behoedzaam terugtrok.

Een viriel La Louvière kon echter weinig lijn in zijn acties leggen. Het kon het stugge Gent nauwelijks van de wijs brengen. Al bleek dat later maar schijn want na een blunder in de Buffalo-defensie knalde Sanchez op de valreep de gelijkmaker voorbij doelman Herpoel. In een wanhopig slotoffensief trachtte tevergeefs La Louviére alsnog de volle pot binnen te halen.