Datum: 13/08/2005 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Edmond Machtensstadion
Club niet verder dan gelijkspel
Kristof Blomme
| 0 reacties
Club niet verder dan gelijkspel
Foto: © SC

Al op de tweede speeldag is landskampioen Club Brugge z'n maximum al kwijt. Op het veld van Brussels kwamen ze niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Anderlecht kan morgen, mits winst, dus al meteen twee punten uitlopen.

Club kreeg in het begin van de partij meteen al een goeie kans. Ishiaku kreeg veel ruimte om af te drukken, maar Nijs kon pakken. In de rebound schoot Balaban opnieuw op Nijs. Club speelde de bal vrij goed rond, maar zoals zo vaak de laatste weken, leverde dat weinig kansen op. Halfweg de eerste helft kwam Brussels eens dreigen. De Camargo kon in de draai schieten, maar besloot te zwak. Aan de andere kant was het wel raak. Verheyen mocht vanop rechts voorzetten, voor doel kon Ishiaku tussen twee man simpel binnentikken. Niet veel later stonden de bordjes echter alweer in evenwicht. Een voorzet vanop links kon De Camargo achter Clement binnenkoppen. Brussels kwam zelfs ei zo na op voorsprong. Snelders kwam oog in oog met Butina, maar vond de buitenkant van de paal op zijn weg. 

Na rust kreeg Club amper kansen. Een gretig Brussels hield blauw-zwart goed af en kwam af en toe zelf gevaarlijk dreigen. Een bleke Balaban kon toch een mooie actie opzetten. Hij besloot echter te egoïstisch hoog over. Het ongeluk voor de Bruggelingen was nog niet helemaal voorbij. Een duel tussen Clement en Omonga tegen de zijlijn vond De Bleeckere voldoende om de Rode Duivel met z'n tweede gele kaart van het veld te sturen. De match eindigde dan ook terecht op 1-1.

Brussels: Nijs, Bruno, Colpaert, Zaaboub (Clément 67), Culek, Gorius, Haydock, Sels, Theunis, De Camargo, Snelders (Omonga 81).

Club Brugge: Butina, De Cock (Dufer 81), Clement, Maertens, Klukowski, Vermant (Victor 73), Leko, Englebert, Verheyen, Ishiaku, Balaban (Valgaeren 84).