andAnderlecht
rwdmRWDM
Datum: 17/02/2006 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Lotto Park
Anderlecht superieur in Brusselse derby
Harald Berings
| 0 reacties
Anderlecht superieur in Brusselse derby
Foto: © SC

Anderlecht heeft vanavond de negatieve berichten omtrent de gokaffaire gedeeltelijk kunnen doorspoelen. Het klopte stadsgenoot FC Brussels met 2-0, na doelpunten van man in vorm Nicolas Frutos en man van de match, Pär Zetterberg.

Na de tientallen berichten die vandaag weer verschenen, stond de wedstrijd Anderlecht-Brussels in de schaduw van het C4 dat Laurent Delorge en Marius Mitu vanmiddag onder de neus kregen. Sporting liet zich echter niet afschrikken, en op het kwartier leidde Nicolas Alejandro Frutos het eerste doelpunt van de avond en een makkelijke overwinning in. Voor de Argentijn al de vierde goal in vijf wedstrijden voor Anderlecht. Paars-wit ging door, en kreeg even voor de rust nog hulp uit onverwachte hoek, wanneer Soufiane Zaaboub de pijlsnelle Christian Wilhelmsson neerhaalt, en Brussels met tien man verder moest.

Ondanks een reuzekans voor Snelders bleef het 1-0 aan de pauze. Ook in de tweede helft duurde het een hele poos nagelbijten vooraleer Pär Zetterberg de beslissing bracht. De buren uit Molenbeek waren al lang blij dat het geen monsterscore werd vanavond, want ook Frutos, Mpenza en vooral de ingevallen Iachtchouck hadden meermaals het net moeten vinden. Nog positief nieuws was de terugkeer van Anthony Vanden Borre, die terugkwam uit blessure en doelpuntenmaker Frutos in de slotminuten mocht vervangen. Man van de wedstrijd Pär Zetterberg kreeg eveneens een applausvervanging van coach Vercauteren.

Zaterdag en zondag staan ook Standard en Club Brugge voor een haalbare kaart. Op Sclessin komt Cercle Brugge over de vloer, in Jan Breydel, waar AS Roma woensdag nog kwam winnen, moet blauw-zwart zich langs SK Beveren knokken. De topper van de 23e speeldag staat morgenavond al om zes uur op het programma. Dat ontvangt Zulte-Waregem Racing Genk, dat na de winst tegen Gent van vorig weekend zich opnieuw kan mengen in de titelstrijd.